Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zorg voor meer kleur in je tuin met deze 4 tips

Ben jij van plan om dit voorjaar je tuin een upgrade te geven? Je kunt dan een grondige tuinverbouwing uitvoeren, maar je kunt ook op een eenvoudige manier ervoor zorgen dat je tuin er helemaal anders uit komt te zien. Door meer kleur aan te brengen in een vrij basic tuin creëer je namelijk snel meer sfeer. Ben je benieuwd hoe je dit doet? Lees dan deze blog om erachter te komen op welke manieren je meer kleur kunt toevoegen aan jouw tuin!

Upgrade voor je schutting

Door je schutting een upgrade te geven zorg je ervoor dat er meer kleur aan je tuin toegevoegd wordt. Heb je nu bijvoorbeeld een schutting in een neutrale houtkleur? Overweeg dan eens om (een deel van) de schutting een kleur te geven. Daarnaast heb je tegenwoordig leuke canvassen die je eenvoudig aan de schutting kunt bevestigen. Je kunt het canvas dan laten voorzien van een print of afbeelding. Verder zou je er nog voor kunnen kiezen om plantenbakken aan je schutting op te hangen en die te voorzien van kleurige bloemen.

Veel bloemen

Je hoeft je natuurlijk niet beperken tot bloemen in plantenbakken; je kunt de rest van je tuin ook opfleuren met verschillende gekleurde bloemen. Ben je in het bezit van een onderhoudsvrije tuin? Je kunt in dat geval ook enkele grote bloempotten in je tuin neerzetten en deze vullen met makkelijk te onderhouden planten. Informeer hier dan naar om erachter te komen welke bloemen of planten weinig aandacht nodig hebben. Wil je wel meer kleur, maar houd je het wel graag minimalistisch? Ga in dat geval voor bloemen in één specifieke kleur.

Voeg bomen of struiken toe

Met de juiste bomen of struiken kun je ook snel kleur toevoegen aan je voor- of achtertuin. Denk dan bijvoorbeeld aan een boompje met gekleurde bladeren zoals de Japanse Esdoorn, die mooie bladeren heeft in de kleuren paars, rood of oranje. Maar ook struiken kunnen een aanwinst zijn voor je tuin wanneer je de juiste kiest. Denk maar eens aan een Vlinderstruik of Hortensia. Je kunt ook de rand van je tuinpad of terras opfleuren met veel paarse lavendel. Je zult zien dat dit gelijk een heel ander effect creëert!

Textiel in de tuin

Niet alleen bloemen en planten zorgen voor kleur in je tuin. Ook met de juiste decoratie kun je dit effect bereiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het aanschaffen van nieuwe kussens voor in je tuinset? Daarnaast zou je nog kunnen denken aan een vloerkleed dat je op je terras neerlegt om op die manier voor een kleuraccent in je tuin te zorgen. Houd je het liever wat subtieler? Ook windlichten met gekleurde kaarsen of andere kleine decoratie kunnen bijdragen aan kleur in je tuin. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook