Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Tuin inrichten? Met deze tips haal jij het maximale uit je tuin!

Hoewel we de laatste jaren niet zoveel aandacht hebben besteed aan onze tuinen, is de tuin weer helemaal terug van weggeweest! Mensen willen weer heerlijk kunnen ontspannen, eten en genieten in de tuin. Het is dan wel fijn als je tuin leuk is ingericht. Lees hier onze tips om het maximale uit de inrichting van je tuin te halen.

Tip 1: Check de stand van de zon

Je kunt natuurlijk van alles veranderen aan je tuin. Maar voordat je begint met de dingen die je gaat veranderen is het zaak om eerst rekening te houden met de dingen die je niet kunt veranderen, zoals bijvoorbeeld de stand van de zon. Afhankelijk van de stand van de zon kan je de inrichting van jouw tuin verder uitwerken.
De zon komt altijd op in het Oosten, maar het verschilt van tuin tot tuin hoe deze zich de rest van de dag over jouw tuin beweegt. Check ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds waar de zon staat. Door te zien op welk gedeelte van de tuin de zon ’s middags schijnt kan je gemakkelijk de plek van je terras of lounge set kiezen.
Ook als je geen zonneliefhebber bent is dit verstandig om te doen. Immers, als je wilt verschuilen voor de zon kan je altijd nog een parasol plaatsen, een parasol beschermt je tegen de zon. Het zou immers zonde zijn als je op je eigen terras in de schaduw zit.

Tip 2: Voeg actieve elementen toe

Als je in de tuin zit, ben je je vaak niet bewust van de geluiden die je helpen te ontspannen. Insecten, vogels en de stilte. Of misschien woon je juist langs een drukke weg en heb je last van auto’s die langsrazen. Hoe dan ook: actieve elementen toevoegen aan de tuin is een goed idee. Allereerst omdat het helpt ontspannen, en ten tweede omdat het er ook gewoon heel leuk uitziet.
Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een waterornament, die de laatste jaren steeds populairder zijn geworden. Waterornamenten zijn kleine installaties die water rondpompen; zo heb je continu het geluid en aanzicht van kabbelend water. Waterornamenten zijn vaak geschikt voor ieder terras of balkon en zeer gemakkelijk te installeren.
Ook als je jonge kinderen hebt is zo’n waterornament ideaal, aangezien het een enorm kindvriendelijke manier is van water toevoegen in je tuin.

Tip 3: Wees realistisch

Het aanpakken van de tuin is een flinke klus. Hier moet je dus ook gewoon realistisch in zijn, begin bij het begin en maak een tekening. Hierdoor weet je precies waar je alles wilt plaatsen, wees hier ook gewoon eerlijk in naar jezelf. Heb je echt plek voor een terras voor acht personen? En passen de containers dan nog wel in de tuin?

Tip 4: Zorg dat het ook ’s avonds gezellig is

Vooral in de zomer is het heerlijk om tot in de late uurtjes in de tuin te zitten. Het is dan fijn als het ook ’s avonds nog een beetje gezellig is. Dit kan je doen door verlichting te plaatsen in de tuin. Denk bijvoorbeeld aan LED-lampjes aan de schutting. Maar een tuinhaard is ook een ideale manier om sfeer, warmte én licht te creëren. Een tuinhaard is erg veilig en bestaat voor ieder budget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook