Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat zijn de leukste Musea van Nederland voor Vrouwen?

We willen allemaal wel een keer een dagje eruit om uit de sleur te komen. Je kan natuurlijk een wandeling gaan maken of een middag gaan winkelen, maar er zijn genoeg leuke musea in Nederland die je kan bezoeken. Eigenlijk zijn musea niet gericht op een bepaald geslacht maar er zijn over het algemeen wel voorkeuren voor musea voor mannen en voor vrouwen. Je moet daarom ook vooral gaan en staan waar je wil, maar soms zie je door de bomen het bos niet meer en is het lastig om in te schatten wat je leuk zou vinden en wat niet. In dit artikel lees je welke musea in Nederland leuk zijn voor om als vrouw naar toe te gaan. Lees je mee?


Corpus

De meeste mensen hebben hier wel eens van gehoord, ‘Maak een reis door het menselijk lichaam’. Hier kan je letterlijk door het menselijk lijf heen lopen en erachter komen hoe het allemaal precies zit en precies werkt. De meeste dames in Nederland zijn geïnteresseerd in hun lichaam. Ook wordt er ingegaan op zwangerschap en ga je bij alles in het lichaam langs. Mocht je iets niet zo interessant vinden dan loop je snel verder, anders kan je er blijven kijken en krijg je ontzettend veel informatie. Hierdoor ga je wellicht jouw lichaam nog beter begrijpen omdat je het echt van binnen hebt mogen bekijken. Dit museum ligt in Oegstgeest, Zuid-Holland.

Dagje terug naar de tijd van toen

Veel dames hebben interesse in hoe het er vroeger aan toe ging. In het museum Dagje terug naar de tijd van toen, gelegen in Terschuur, Gelderland, kan je ondervinden hoe dat was. Je kan hier terug kruipen in de nostalgische schoolbanken, spelen met antiek speelgoed of juist een kijkje nemen in oude winkeltjes. Hier komt het verleden echt tot leven en zie je ook 160 verschillende ambachten. Neem er ook een keer jouw eigen ouders mee naar toe, dan komen er geheid hartstikke mooie verhalen over vroeger naar boven.

MuZIEum

Het MuZIEum in Nijmegen, Gelderland, wellicht dat je er ooit van hebt gehoord. Hier kan je ervaren hoe het is om slechtziend of blind te zijn. Zo ben je vast en zeker in jouw leven wel ooit eens iemand tegengekomen die slechtziend of blind is en heb je je vast afgevraagd  hoe dat nou precies is en voelt. In het MuZIEum kan je veel informatie hierover krijgen maar ook zelf ervaren hoe dat is om niet optimaal te kunnen zien. Zo kan je echt gaan ervaren hoe dat voelt en krijg je er wat meer inzicht en vooral begrip voor. Een hele leerzame ervaring, gebracht op een ontzettend leuke manier.

Kunst kijken

Daarnaast heb je in Nederland natuurlijk ook genoeg musea waar je kunst kan bewonderen. Zo kan je natuurlijk naar het Rijksmuseum in Amsterdam, maar kan je in Amsterdam ook andere musea vinden. Denk aan het Van Gogh museum, het Anne Frank huis en het stedelijk  museum. Zoek je het ergens anders dan Amsterdam? Geen zorgen! Je kan naar het Openluchtmuseum in Arnhem, het Kunstmuseum in Den Haag of het Kröller-Müller museum in Otterlo. Voor ieder wat wils, maar ga vooral naar een museum waarvan je denkt dat de kunst jou aanspreekt. Dan ga je een hele leuke dag tegemoet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook