Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Op vakantie in eigen land, de beste tips

Je hoeft niet per se naar het buitenland om een leuke vakantie te hebben. Nederland is gevarieerd genoeg om een je vakantie door te brengen. Verblijf op een camping of laat je verwennen in een hotel. Ook vakantiehuizen zijn er genoeg in Nederland. Van de waddeneilanden tot de heuvels in Zuid-Limburg. Er zijn een hoop onontdekte pareltjes te vinden in ons eigen land. We zochten de leukste plekjes in Nederland op. 

De waddeneilanden

Nederland heeft vijf bewoonde eilanden met ieder zijn eigen sfeer en karakter. Met de boot van eiland naar eiland gaan is een geweldige ervaring. De eilanden hebben leuke karakteristieke stadjes en uitgestrekte stranden. Terschelling is een van de mooiste eilanden om aan te komen. Het eiland heeft een eigen stijl. De duinen zijn beroemd om hun cranberry, een Noord-Amerikaanse plant die er ooit per ongeluk terecht is gekomen. Vlieland is het kleinste bewoonde eiland. De Vliehors is een grote zandvlakte aan de westkant van het eiland dat wordt gebruikt als militair oefenterrein. Texel is het grootste eiland met veruit de meeste bezoekers. Ameland heeft een uitgestrekt strand. Het eiland heeft vier dorpen. Hollum en Ballum zijn Protestants en Nes en Buren zijn Katholieke dorpen. Schiermonnikoog is het meest oostelijke waddeneiland. Het heeft maar een dorp. Bijna het hele eiland is natuurgebied. 

Amsterdam

Amsterdam heeft alles wat je nodig hebt voor een leuk weekendje weg om te bezoeken tijdens je vakantie in Nederland. Er is van alles te doen en voor ieder wat wils. Houd je van kunst en cultuur, bezoek dan zeker het Rijksmuseum. Ook het Anne Frank huis is een plek waar je ooit geweest moet zijn. Artis, de oudste dierentuin van Nederland is ook een bezoekje waard. Je vind Artis in de plantagebuurt. Ook als je van winkelen houdt kom je in Amsterdam goed aan je trekken. Lekker slenteren door de brede winkelstraten en na afloop een drankje op het terras aan de grachten is een prima dagbesteding. Overnachten in Amsterdam hoeft niet duur te zijn. Hier vind je een mooie aanbieding om met korting in Amsterdam te overnachten. 

Zuid-Limburg

Dat Nederland een gevarieerd landschap kent bewijst Zuid-Limburg. Je vindt hier prachtig glooiende heuvels. Het landschap laat je denken dat je in het buitenland bent. In Zuid-Limburg vind je veel bezienswaardigheden, dus vervelen hoef je er niet. Het Drielandenpunt, Maastricht en de mergelgrotten van Valkenburg zijn een aantal bekende bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. In Valkenburg vind je naast de grotten ook een middeleeuws kasteel. In Zuid-Limburg vind je ook prachtige wandelroutes. Het landschap is zo afwisselend dat je nooit uitgewandeld raakt. Maastricht is ook een bezoekje waard. Samen met Nijmegen is het een van de oudste steden van Nederland en dateert uit de Romeinse tijd. Het heden en het verleden wisselen elkaar af in deze stad. Ook in de buurt van Maastricht vind je grotten. Het meest bijzonder zijn de grotten in de Sint-Pietersberg. Mysterieus en duister en vol verhalen over geheime schatten en smokkelwaar. De grotten spreken tot ieders verbeelding en je moet ze zeker bezocht hebben voordat je Zuid-Limburg verlaat.

Drenthe

In Drenthe valt van alles te ontdekken. Je kunt er fietsen over de heide, wandelen in de bossen en de hunebedden bezoeken. Ook is er een schaapskooi waar je lammetjes kunt aaien. Ook met kinderen is Drenthe erg leuk om te bezoeken. Er is van alles te doen. In Emmen vind je Wildlands Adventure Zoo, een dierentuin gecombineerd met een dierentuin. Met peuters en kleuters kun je terecht bij Plopsa Indoor in Coevorden en de Sprookjeshof in Zuidlaren. In Drenthe vind je veel vakantieparken, maar er zijn ook mooie vakantiehuizen te huur. Drenthe is een prachtige provincie die je zeker een keer bezocht moet hebben. 

Zeeland

Zeeland is een prachtige plek om op vakantie te gaan. Verken de Zeeuwse stranden door lange strandwandelingen te maken. Als je Zeeland binnenkomt is de kans groot dat je over een van de Deltawerken rijdt. Deze sluizen en dammen zijn gemaakt na de watersnoodramp van 1953. Het Watersnoodmuseum vertelt je alles over deze ramp. Zeeland heeft een rijk verleden en daarom veel historische steden. In de tijd van de VOC was Zeeland op Amsterdam na de belangrijkste stad voor de VOC. De prachtige pakhuizen in Middelburg herinneren nog aan deze tijd. Er is genoeg te zien en te beleven in Zeeland en hier je vakantie doorbrengen is dus zeker de moeite waard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken