Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Maak je huis gezellig voor de winter met deze tips

Met de winter in aantocht en ook nog eens de feestdagen brengen we meer tijd door in huis dan normaal. De dagen zijn kort en niet altijd even zonnig, dus door het binnen gezellig en knus te maken is het niet eens zo erg om lekker thuis te blijven. Elk seizoen heeft zijn eigen charme en in de winter betekent dat een warm en sfeervol gevoel. Vind je het lastig om te bedenken hoe je het gezellig maakt in huis? Met deze tips kom je al een heel eind.

Groener dan groen

Je kan eigenlijk niet genoeg planten in huis hebben. Het maakt een kale hoek direct gezellig en brengt veel sfeer in huis. Een plant leeft en je wilt hem dan ook goed verzorgen. Voor een levendig huis plaats je de planten verspreid over de ruimte. Kies voor allerlei verschillende planten en ook van verschillende hoogtes. Extra leuk is het om een aantal planten bij elkaar te zetten en verschillende hoogtes te creëren door ze te plaatsen op bijvoorbeeld een oud krukje of een hogere pot. Zo maak je het een speels geheel. 

Tip voor de mensen zonder groene vingers

Klinkt leuk al die planten in huis, maar niet iedereen is gezegend met groene vingers. In dat geval hebben we de ultieme tip voor je. Kies voor een planten terrarium. Dat is niet alleen makkelijk in het onderhouden, maar ook nog eens de woontrend voor deze winter. Een planten terrarium is kort gezegd een plant in een afgesloten glazen pot. Doordat de boel afgesloten is zorgt de plant volledig voor zichzelf in zijn eigen omgeving. Het is een eigen ecosysteem daarbinnen. Uiteraard is een planten terrarium voor mensen mét groene vingers ook uitermate geschikt. Ook leuk om cadeau te doen in plaats van een bos bloemen. Een plant of planten terrarium gaat veel langer mee en daarom is het eigenlijk veel leuker en origineler dan een bos bloemen. 

Verlichting maakt een hoop verschil

Op het moment dat het donker wordt buiten, doe je binnen de lampen aan. Zeker nu het snel donker wordt, heb je een behoorlijk deel van de dag de lampen aan. Dan wil je ook dat deze lampen de sfeer verhogen en het niet ongezelliger maken. Wanneer je te felle, witte lampen hebt krijg je een gevoel alsof je bij de tandarts in de wachtkamer zit en dat wil je thuis zeker niet. Kies dus voor warm licht en het liefst meerdere plekken van verlichting met bijvoorbeeld mooie schemerlampen. Die geven ook een mooi effect op de muur. Tegenwoordig heb je veel keus in verlichting die je kunt aansluiten op een app. Daarmee kun je ze eenvoudig met één druk op de knop aan- en uitzetten. Bovendien kun je ze vaak instellen in verschillende kleuren en ook nog eens dimmen. Dat maakt het nog makkelijker om ze perfect af te stellen voor een sfeervol effect. 

Een warme sfeer met kaarsen

Net als dat lampen heel bepalend zijn in het creëren van sfeer in huis, kun je met kaarsen de boel nog gezelliger maken. Door op meerdere plekken kaarsen neer te zetten en die wanneer het donker begint te worden aan te steken heb je binnen no-time een gezellig huis. Zet verschillende kaarsen bij elkaar, bijvoorbeeld stompkaarsen in verschillende hoogtes op een leuk plateau op je eettafel. Mix en match leuke waxinelichthouders op je tv-meubel en maak het geheel af met een paar dinerkaarsen in chique kandelaars. Zie je de euro’s al uit je portemonnee vliegen? Kandelaars en andere accessoires voor je kaarsen kun je ook heel makkelijk bij de kringloopwinkel scoren. 

Creatief met decoratie

Hoewel het in de zomer nog wel lekker kan zijn om je huis niet vol te proppen met allerlei spullen om de boel nog een beetje luchtig te houden, kan het in de winter niet gezellig genoeg. Leg je bank extra vol met gezellige kussens en vul het aan met een heerlijk zachte plaid. Dat staat niet alleen leuk, maar is ook heerlijk warm wanneer je ‘s avonds een kerstfilm aan het kijken bent op de bank. Ook nu de energieprijzen hoger zijn dan ooit, kan een extra warme deken geen kwaad, dan kun je de temperatuur weer wat lager zetten. 

All out voor Kerstmis

Met bovenstaande tips heb je al een heel gezellig huis in de winter. Richting de kerst kun je dat nog eens aanvullen met een kerstboom vol met lichtjes, een vaas vol met kerstballen en een (zelfgemaakte) kerstkrans. Zo ben jij helemaal klaar voor de meest sfeervolle kerst ooit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook