Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 bijzondere kamerplanten die je nog niet kent

Kamerplanten kunnen een mooie toevoeging zijn voor ieder huis en elke plant heeft zijn eigen charme. In dit artikel behandelen we 3 bijzondere kamerplanten die jij nog niet kent. Ook vertellen we je van elke plant welke verzorging deze nodig heeft.

Lees verder om erachter te komen welke van deze bijzondere kamerplanten een plekje verdient in jouw woning!


Ficus Bonsai

De Ficus Bonsai is een fraaie, lucht-zuiverende en Oosterse plant, afkomstig uit China en Maleisië. Deze kamerplant heeft veelal een leven 15 jaar achter de rug, alvorens te worden verscheept en bezit mede hierdoor een dikke en typerende stam. De Ficus Bonsai is een zeer gevoelige plant en heeft veel rust en tijd nodig om zich aan een nieuwe omgeving aan te passen.

ficus bonsai
de ficus bonsai

Toevoeging voor het interieur

De Ficus Bonsai straalt een zekere mate van rust uit en is een mooie toevoeging in een beheerst interieur. De laatste tijd is bijvoorbeeld de Japandi stijl erg aantrekkelijk. Japandi is een stijl waarbij invloeden vanuit Japan en Scandinavië, gecombineerd worden met elkaar. Kenmerkend voor deze interieurstijl zijn de rustige elementen in combinatie met veel licht. Ook in een minimalistisch interieur is de ficus Bonsai een mooie toevoeging.

Verzorging

Dit is een plant die van de zon geniet en je zet hem dan ook het liefste op een zonnig plekje neer. Een plek bij een zonnig raam is eveneens een uitstekende optie. Hoewel de plant niet verplaatst mag worden is het draaien van de plant wel een aanrader, zodat elk gedeelte van de plant zonlicht krijgt. Zorg voor een aangename warmte, want de plant houdt niet van kou.

Een Ficus Bonsai heeft daarnaast regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond niet droog komt te staan, je mag eens per week een klein scheutje water geven. Je kan hierbij met je vingers controleren of het potgrond droog staat.

Mos Schilderij

Een mos schilderij is een natuurproduct, waarbij het mos als het ware op een stuk schilderij groeit. Het is weliswaar geen kamerplant maar we vonden dat dit kunstwerkje niet mocht ontbreken in dit artikel. Op deze manier komt de natuur een stukje dichterbij op een zeer unieke manier.

mos schilderij

Toevoeging voor het interieur

De mos schilderijen zijn in diverse soorten mos beschikbaar. Naast het soort mos, kan je ook kiezen voor diverse frames in diverse afmetingen. Op deze manier is er voor ieder interieur een leuk schilderij te vinden. Naast de mooie eigenschappen werkt het mos ook geluidsabsorberend in je interieur, waardoor ze een waardevolle en unieke vervanging van akoestische panelen zijn.

Verzorging

Mos is een natuurproduct en behoeft weinig verzorging. Is er weinig daglicht aanwezig? Geen probleem! Het mos voedt zich als het ware met de vocht uit de lucht. Het geven van water is hierdoor niet tot nauwelijks nodig. Bij een zeer droge lucht, kan je eens per week het mos besproeien met een plantenspuit.

De Cycas Revoluta

De Cycas Revoluta, draagt ook de naam vredespalm. Het is een plant met sierlijke bladeren en een tropische en luxe uitstraling. De plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en de bladeren worden vaak gebruikt op Palmzondagen.

cycas revoluta
Cycas Revoluta

Toevoeging voor het interieur

De tropische en sierlijke uitstraling van de palm kan in ieder interieur goed tot zijn recht komen. Door de elegantie van de plant kan je de plant uitstekend combineren met bijvoorbeeld felle of opvallende kleuren. Deze elementen zorgen samen voor een interieur met een vrolijk tintje.

Verzorging

De Cycas Revoluta is een vrij makkelijke plant voor in je interieur. Het is een plant die weinig water nodig heeft, en deze kan best wat droogte doorstaan. Zodra de grond volledig opgedroogd is voorzie je de palm van een scheutje water. Zet de Cycas Revoluta op een goed verlichte plek neer, de plant vindt direct zonlicht heerlijk en zal hier erg goed gedijen.

Heb je een raam op het zuiden? Ideaal, want dit vormt een uitstekende plek voor de vredespalm. Denk je dat jij deze bijzondere kamerplanten niet goed kunt verzorgen? Lees dan ons artikel over planten die weinig onderhoud nodig hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken