Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke planten hebben weinig onderhoud nodig?

Waarschijnlijk kan je er ontzettend van genieten; planten in huis. Niet iedereen is een geboren plantenouder en de kans dat je wel eens een plant heb laten overlijden is vrij groot. Als je wel een groen huis of groene woonkamer wil, zonder voor nepplanten te gaan, zijn er alsnog een aantal goede opties om aan te denken.

In dit artikel kom je te weten welke planten weinig onderhoud nodig hebben. Zo kan je alsnog een huis vol planten hebben zonder dat je er constant naar om hoeft te kijken!


De Sansevieria oftewel Vrouwentong

De Sansevieria is een van de makkelijkste planten om te verzorgen. Deze kan je alleen dood krijgen door het té veel water te geven. De kans is groot dat je deze plant levend weet te houden en het staat ook nog eens leuk in de kamer. Deze plant is wel sterk lucht zuiverend en heeft dus eigenlijk weinig eisen.

Een hele fijne plant die weinig onderhoud nodig heeft. Het wordt vaak gebruikt als kamerplant. Je kan deze gerust een week of zes geen water geven. In de zomer is eens in de twee weken voldoende. Voelt het nog vochtig aan? Wacht dan vooral met nog meer water. Daar gaat ie namelijk dood van!

Aloë Vera

Ook de Aloë Vera is een goede plant voor mensen die niet fantastisch zijn met planten. Deze plant heeft maar weinig water nodig. De bladeren van de plant kunnen namelijk water opslaan, vandaar ook dat de binnenkant zo geleiachtig is. In het najaar staat deze vetplant het liefst zonder water en in het voorjaar een klein beetje water om te zorgen dat de wortel niet uitdroogt.

Hoe meer water je deze plant geeft, hoe meer de plant groeit. Te veel water daarentegen laat deze plant niet overleven. Als de puntjes intrekken en rood van kleur worden, dan mag je de plant water geven. Heb je een plant toch teveel water gegeven, dan hoeft het nog niet het einde te betekenen.

De cactus

De cactus mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Dit is de aller makkelijkste plant om bij te houden, je hoeft namelijk bijna geen rekening te houden met lichtintensiteit. Daarnaast heeft de cactus vrij weinig water nodig, hierdoor wordt het nog makkelijker om de cactus als kamerplant te houden. De cactus kan wel tot drie maanden zonder water.

Het is het beste om deze grond droog te houden en te zorgen dat het niet te veel water krijgt. Bij twijfel moet je de cactus dus ook geen water geven.

Mocht je wel water geven, dan kan je beter één keer veel water geven in plaats van vaak een klein beetje water. De wortels moeten namelijk niet in het water blijven staan, dan gaat de cactus dood.

Chrysant

Naast alle groene planten van hierboven heb je ook de Chrysant. Ze hebben een beetje een stoffig imago maar door het in een leuke pot te doen kan je het wel opleuken.

Deze plant behoeft namelijk ook niet veel onderhoud en zijn daardoor heel makkelijk om te hebben en te houden. Je moet zorgen dat er genoeg voedingsstoffen in de grond zitten, dan kan de chrysant lang overleven.

Deze plant behoeft wel water, je moet eigenlijk zorgen dat de wortel vochtig blijft en niet uitdroogt. Ook hoef je deze plant niet in het zonlicht te zetten, in een half lichte omgeving zonder direct zonlicht overleven ze het beste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook