Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hoe kies je de juiste foundation?

Roodheid, vlekken en andere imperfecties in je gezicht kunnen vervelend en storend zijn. Gelukkig bestaat er zoiets als foundation! Foundation heb je in allerlei soorten en mate n. Je kunt poeder gebruiken of foundation in een vloeibare vorm. Het kiezen van de juiste kleur is nog niet zo makkelijk. Welke kleur past nu het beste bij je huid? Er een aantal trucjes die je kunt uitvoeren om de juiste foundation te kiezen. In dit artikel lees je alles over foundation, hoe je de beste kleur kunt kiezen en hoe je het moet aanbrengen. 

Check je huidtype

Het eerste wat je moet doen is kijken naar je huidtype. Is je huid droog of juist wat vetter? Is je huid droog? Kies dan voor een vloeibare foundation met hydraterende ingrediënten. Heb je een vette huid? Dan is de kans groot dat je vaak een glimmend gezicht hebt. Kies dus liever voor een foundation met een mat effect. Gebruik eerst een primer voordat je make-up doet. Breng daarna je foundation aan. Zo blijft je make-up de hele dag goed zitten. 

Ondertoon bepalen

Bepaal nu de ondertoon van je huid. Hoe doe je dat? Houd een wit T-shirt of een witte handdoek naast je onopgemaakte gezicht. Zie je een roze- of een blauwachtige tint? Dan heeft jouw huid een koele ondertoon. Zie je een gele of een perzik-achtige kleur? Dan is je ondertoon warm. Het kan ook zijn dat je ertussenin zit. Je huid heeft dan een groenachtige tint. Je bent dan neutraal en kunt eigenlijk iedere kleur goed hebben. Heeft je huid een warme of neutrale ondertoon, dan kun je het beste een foundation kopen met een gele ondertoon. Een foundation met een roze ondertoon past het beste bij een huid met een koele ondertoon. De meeste foundation bevatten SPF. SPF beschermt je huid tegen de zon. Toch kun je je huid het beste eerst insmeren met een goede zonnebrandcrème. De hoeveelheid bescherming die in foundation zit is namelijk niet genoeg om je gezicht de hele dag tegen de zon te beschermen. 

Welke dekking past bij mij?

Als je van jezelf een egale huid hebt dan kun je het beste kiezen voor een transparante foundation. Dit is vaak vloeibare foundation en is erg licht waardoor het een mooi natuurlijk effect op je huid heeft. Als je een wat onregelmatige huid hebt met wat puistjes of een klein litteken dat je wilt dit verdoezelen, maar bijvoorbeeld je sproetjes of een moedervlek mogen nog wel zichtbaar zijn dan kun je het beste kiezen voor een semi-dekkende foundation. Deze foundation dekt de ergste onregelmatigheden, maar geeft toch een natuurlijk effect. Als je last hebt van vlekken in je gezicht kun je het beste kiezen voor een volledig dekkende foundation. Daarmee verberg je alle oneffenheden in je gezicht. Bovendien kun je met een dekkende foundation de hele dag genieten van een egale teint. 

Waarmee kan ik foundation het beste aanbrengen?

Je kunt foundation op verschillende manieren aanbrengen. Met je vingers is de meest nauwkeurige manier. Je vingers worden er wel vies van, maar je kunt de foundation het makkelijkst verdelen en uitsmeren met je vingers. Heb je een onzuivere huid? Zorg er dan wel voor dat je van tevoren je handen wast. Je kunt ook een kwast gebruiken. Dit is de meest hygiënische manier. Breng je foundation met korte streepjes aan op je gezicht. Vooral voor poeder foundations is het handig om een kwast te gebruiken. Je kunt ook foundation aanbrengen met een beautyblender. Dit is een druppelvormig sponsje. Het sponsje voegt zicht naar de vormen van je gezicht en je kunt er makkelijk mee bij moeilijk bereikbare plekken komen. Je kunt de beautyblender zowel nat als droog gebruiken. Voor een egaal effect breng je foundation met deppende bewegingen aan.  

Hoe breng ik het aan?

Voordat je foundation aanbrengt kun je een paar minuten een natte warme handdoek op je gezicht leggen. Je huid ontspant hierdoor, waardoor de foundation mooier blijft zitten. Voordat je je foundation aanbrengt, breng je eerst een vochtinbrengende crème aan. Hierdoor hydrateer je je huid en zullen er geen uitgedroogde stukken foundation op je huid te zien zijn. Zorg dat je vloeibare foundation met een neerwaartse beweging aanbrengt. Hierdoor strijk je de haartjes in je gezicht plat, waardoor ze minder zichtbaar zijn. Vergeet ook de huid rond je ogen niet. Breng een dun laagje aan vanaf je wimperrand tot onder je wenkbrauwen. Gebruik niet teveel foundation, anders kan de foundation zich ophopen in de fijne lijntjes rond je ogen. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook