Full Width Featured Image With Sidebar
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Wat is de beste littekencreme?

Indien je een diepe wond hebt, of last hebt van pijnlijke of irriterende huid nadat je een wond of operatie hebt gehad, is het aan te raden om een littekencreme te gebruiken.

Een goede littekencreme helpt je met het verzorgen en voorkomen van een litteken, waardoor de huid zich zo optimaal mogelijk kan herstellen. Er zijn tal van verschillende producten en elk type heeft zo zijn voor- en nadelen. Het vinden van de beste littekencreme is dan ook een lastige opgave.

Om deze keuze wat eenvoudiger te maken hebben wij een uitgebreide test gedaan, waarbij we de allerbeste producten op de markt getest hebben op verschillende criteria. 

Top 5 Beste littekencremes

Best getest
1. Biodermal Littekencrème

Beste littekencreme plantaardig
2. VSM Calendulan littekencrème

Beste littekencreme voor brandwonden
3. Alhydran 

Best littekencreme na operaties
4. Dermatix Siliconen bodygel

Best littekencreme gezicht
5. Lucovitaal Anti-litteken gel Littekencreme

Waar op letten bij het kopen van littekencreme?

Er zijn vele verschillende littekencreme’s verkrijgbaar. Zo zijn er speciale creme’s die speciaal ontwikkeld zijn voor wonden, en die littekenweefsel helpen voorkomen en cremes om bestaande littekens te helpen herstellen. De cremes verschillen allen sterk in samenstelling en bieden daardoor verschillende effecten. Het is daarom belangrijk dat je rekening houdt met een aantal zaken.

Waar je met name op moet letten bij het kopen van een goede littekencreme is voor welk type huidprobleem de creme geschikt is. Bekijk bijvoorbeeld of de creme speciaal is samengesteld voor diepe wonden, voor kleine wondjes of voor brandwonden.

Daarnaast is het belangrijk dat de creme vocht vasthoudende eigenschappen heeft. Wanneer je huid dusdanig beschadigd is, verdampt vocht sneller dan normaal. Bekijk daarom of de creme de nodige hydriatatie kan bieden zodat de huid goed kan herstellen.

Naast goede hydraterende eigenschappen is het belangrijk dat een goede littekencreme belangrijke werkzame stoffen bevat, zoals bijvoorbeeld vitaminen en anti-oxidanten. Deze stoffen bieden je huid de nodige ondersteuning om spoedig te herstellen en nieuw weefsel te maken. Je kunt het best kiezen voor een crème die veel plantaardige ingrediënten bevat die de gestreste huid op een natuurlijke manier zo optimaal mogelijk ondersteunen.

Ten slotte kun je kijken naar andere belangrijke eigenschappen van de creme. Bekijk bijvoorbeeld of de creme SPF bevat, voor een bescherming van de kwetsbare huid tegen de zon, of bètaglucaan, een kalmerende stof die je huid weer glanzend helpt te maken.

Wat is de beste littekencreme 2022

Een goede littekencreme kan de oplossing bieden tegen pijnlijke of irriterende huid. Maar wat is de beste koop littekencreme voor jou? Het vinden van de beste littekencreme is een lastige klus.

Neem daarom een kijkje bij de best geteste littekencremes en kies uit een van de top 5 best geteste merken van dit moment. De littekencremes uit de lijst zijn uitvoerig getest in de littekencreme test en voldoen allen aan strenge eisen en zijn van hoge kwaliteit. Alleen de allerbeste producten staan dan ook in deze top 5 opgenomen.

1. Biodermal Littekencrème

Eindcijfer: 9.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De beste littekencreme volgens de consumentenbond is de Biodermal littekencreme. Het product is samengesteld om littekenweefsel soepel en zacht te houden en littekens zichtbaar te verminderen.

De littekencrème is geschikt voor de behandeling van zowel oude als nieuwe littekens en helpt met behulp van plantaardig ceratonia-extract hydrateren de huid te herstellen. Ook zorgen de hydraterende extracten voor een uitstekend beschermend laagje van de herstellende de huid.

Voordelen

 • Zowel voor oude als nieuwe littekens
 • Bevat natuurlijke extracten
 • Trekt snel in

Nadelen

 • redelijk prijzig
 • Bevat geen spf

2. VSM Calendulan littekencrème

Eindcijfer: 8.2

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De littekencreme van VSM is een absolute aanrader indien je op zoek bent naar een plantaardige littekencreme.

De crème is zeer effectief en biedt de juiste samenstelling aan ingrediënten. De creme zorgt voor een zachter aanvoelende huid en is geschikt voor het verzorgen van zowel bestaande als nieuwe littekens.

Voordelen

 • Bevat calendula officinalis extract
 • Zowel voor oude als nieuwe littekens
 • Handig in gebruik
 • PH-neutraal

Nadelen

 • Bevat geen spf

3. ALHYDRAN Brandwond & Littekencrème

Eindcijfer: 8.1

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

ALHYDRAN is de beste crème voor het behandelen van de huid bij brandwonden en het behandelen van de beschadigde huid door bestraling. De crème is dan ook samengesteld in samenwerking met radiotherapeuten, verpleegkundigen en dermatologen.

De crème is volledig hypoallergeen en bevat geen parabenen, geurstoffen en hormonen. De plantaardige bestanddelen van de crème zorgen voor een natuurlijke ondersteuning van de kwetsbare huid. Dankzij hydraterende eigenschappen draagt de crème daarnaast bij aan het verbeteren van de vochtbalans.

Voordelen

 • Hypoallergeen
 • Natuurlijke bestandsdelen

Nadelen

 • Niet PH-neutraal
 • Bevat geen spf

4. Dermatix Siliconengel Bodygel

Eindcijfer: 7.9

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

Indien je opzoek bent naar een hoge kwaliteit littekencreme voor het behandelen van wonden na operaties of reeds herstelde wonden, is de Dermatix Siliconengel een uitstekende keuze.

De littekengel van Dermatix is zowel geschikt voor het helpen voorkomen van keloïden en hypertrofische (verdikte) littekens. De siliconengel kan ook gebruikt worden bij kinderen en is daarnaast gemakkelijk in te smeren.

Voordelen

 • Speciaal voor oude wonden
 • Goed smeerbaar
 • Biedt een goede vochtbalans

Nadelen

 • Redelijk prijzig
 • Bevat geen spf

5. Lucovitaal Anti-litteken gel Littekencreme

Eindcijfer: 7.6

Kwaliteit

Prijs

Duurzaamheid

De littekengel van Lucovitaal is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van zowel nieuwe als reeds bestaande littekens en kan gebruikt worden voor alle huiddtypes. De gel vervaagt hypertrofische en keloïden littekenvorming. Littekens worden hierdoor vlakker, zachter en meer elastisch.

De gel is daarnaast uitstekend in gebruik. De transparante siliconengel is makkelijk smeerbaar, plakt niet en trekt daarnaast snel in.

Voordelen

 • Handig in gebruik
 • Geschikt voor bestaande en oude wonden

Nadelen

 • Niet PH-Neutraal
 • Bevat geen spf

Welke littekencreme is het beste?

Om antwoord te geven op de vraag: "Welke littekencreme is het beste?" hebben we een uitgebreide littekencreme test gedaan. Hierin hebben we verschillende littekencreme producten op een rijtje gezet en vervolgens beoordeeld op meerdere criteria. Klik op ons artikel om te ontdekken welke littekencreme op dit moment de beste keuze is.

Zijn er ook littekencreme aanbiedingen?

Wil jij littekencreme kopen in de aanbieding? Goed nieuws! Via onze website ontdek je direct waar je momenteel het beste littekencreme kunt kopen. Wij verzamelen namelijk aanbiedingen van verschillende littekencreme producten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook