Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een aantal trendy manieren om staal te gebruiken in de woonkamer!

Staal in de woonkamer gebruiken wordt steeds populairder, vooral in moderne woningen is het gebruik van staal erg populair. En dat is niet voor niets. Stalen meubels, deuren en raamkozijnen zijn trendy en zien er goed uit! Het is een veelzijdig materiaal en kan jouw interieur een flinke upgrade geven. Niet alleen als het gaat om de looks, maar ook op het gebied van robuustheid. Lees snel verder voor een aantal verrassende manieren om staal en stalen accessoires te gebruiken in je interieur waar niet veel mensen nog aan gedacht hebben!

Deur en raamkozijnen van staal zijn een nieuwe trend

Houten raamkozijnen en deurkozijnen vervangen door stalen deurkozijnen werd dit jaar veel gedaan, en wij zien wel waarom dat zo is. Het vervangen van je kozijnen door stalen varianten geeft een gevoel van openheid in huis. Let wel op dat je niet té donkere kozijnen kiest als je dit resultaat wilt bereiken, want die zorgen ervoor dat je ruimte net iets kleiner lijkt dan dat deze daadwerkelijk is. 

Dat kan op zich fijn zijn, maar liever niet in een woonkamer waar je de illusie van ruimte wilt wekken. Je kunt kiezen voor de ‘standaard’ stalen kleur, of een iets opvallende en gedurfde kleur als je je gasten wilt verrassen én jezelf thuis wilt laten voelen! 

Stalen deuren in de woonkamer voor extra lichtinval

In industriële bedrijfspanden zijn ze al geruime tijd populair, of denk eens aan een stoere loft met stalen deuren. Waarom zou je geen stalen industriële deuren in je eigen interieur toevoegen? Een moderne en elegante look gegarandeerd! 

En dat niet alleen, het glasoppervlak in combinatie met het frame van metaal, zorg voor een fijne lichtinval in de woning. Precies wat je wilt in de woonkamer! 

Kiezen voor stalen meubels in de woonkamer

Als je écht voor een industriële look wilt gaan in je huiskamer, dan kun je niet om stalen meubels heen, figuurlijk gesproken natuurlijk, niet letterlijk. Want stalen meubels hoeven helemaal niet veel ruimte in beslag te nemen, dat is een misconceptie. Stalen meubels zijn robuust en stevig, maar dat betekent niet dat ze ook veel ruimte in beslag nemen. 

Ga voor een boekenplank van staal of een groter meubel zoals een stalen salontafel, een set stalen stoelen voor bij de salontafel of de eettafel of kies er direct voor om je hele woonkamer om te toveren met stalen meubels zoals de eettafel en bijzettafels. En wat dacht je van een stalen TV meubel in de woonkamer? 

Stalen trappen in de gang

Het is dan weliswaar niet in de woonkamer, maar stalen trappen kunnen je gang een nieuwe stijl geven. Trappen zijn vaak ondergewaardeerd in huis, maar met een stalen variant zorg jij ervoor dat je huis helemaal on trend is. Dit gave ontwerp heeft vrijwel niemand in huis, dus waarom begin jij er niet mee? 

Laten we stalen accessoires niet vergeten

Het is een duurzaam materiaal dat lang meegaat en daarom is het niet vreemd dat veel mensen ervoor kiezen om staal te gebruiken in huis, voor de meubels, de trappen naar boven, de raamkozijnen en deurkozijnen en… stalen accessoires! Dit werkt bijvoorbeeld mooi om de hal in te richten, of de serre. 

Experimenteer met een aantal stalen accessoires zoals kandelaars, fotolijsten, een stalen klok of een aantal stalen beeldjes. Met deze accessoires van staal weet je zeker dat je je moderne interieur een nieuwe look geeft. Je kunt de stalen accessoires overigens ook gewoon in andere kamers gebruiken, dat hoef je niet te beperken tot de woonkamer! Welke stalen accessoires passen het beste bij jouw interieur? 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook