Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Leuke tips voor de inrichting van de hal

De hal krijgt niet altijd de aandacht die deze ruimte verdient, als het gaat om de inrichting van de woning. Het is dan misschien niet de belangrijkste ruimte in huis, maar toch is het leuk om er iets van te maken. En dat is hartstikke makkelijk te realiseren, met deze leuke tips.

Outfit checken

Hoe handig is het als je in de hal nog even je outfit kunt checken, voordat je de deur uitstapt? Bekijk nog gauw hoe je haar zit, of juist je kleding. Spiegels verdienen om die reden een mooi plekje in de hal. Er zijn een heleboel designs om uit te kiezen. Van een ronde rotan spiegel tot een strakke stalen spiegel, jij kent je stijl natuurlijk het best. Bedenk ook hoe groot je de spiegel het liefst wilt hebben. In een grote spiegel kun je natuurlijk beter je outfit zien, maar daar moet maar net een plekje voor vrij zijn in de hal. Al past een smalle, rechthoekige spiegel er wellicht nog wel bij. Of ga voor een kleinere spiegel, dat is tevens een fraaie optie.

Bankje

Het staat heel gezellig in de hal: een smal, houten bankje. Plaats ‘m bijvoorbeeld onder de kapstok, of in een ander hoekje waar wat plek vrij is. Veel meubels heb je verder natuurlijk niet zozeer nodig in de hal, maar zo’n bankje voegt om die reden net wat sfeer toe. Zeker als je ‘m aankleedt met een leuk kussentje erop, of een plaid. Praktisch is het bankje ook nog eens, je kunt er bijvoorbeeld op zitten om je schoenen aan te trekken. Of zet je tas er even op neer, terwijl je je jas aantrekt en je klaarmaakt om de deur uit te gaan. Je kunt een houten bankje in de winkel kiezen, of er zelf een maken. Het is namelijk een tof DIY-project als je zin hebt om creatief aan de slag te gaan.

Verlichting

We gaan door naar het plafond: ben je blij met de lamp die je daar hebt hangen in de hal? Misschien hangt er enkel een basic lamp, die verder maar weinig karakter toevoegt aan de ruimte. Ga liever op zoek naar stijlvolle plafondlampen voor in de hal, want een lamp kan hier voor veel sfeer zorgen. Beeld het je maar eens in: een mooie rieten lamp aan het plafond, in een uniek design. Of ga voor een opvallende gouden lamp, of een minimalistische zwarte lamp. Ook hier is er natuurlijk weer veel om uit te kiezen. Een ding is zeker: het is leuk om voor een grote, bijzondere lamp te gaan. Hoe klein de hal namelijk ook is, op deze manier kun je de ruimte toch goed decoreren.

Muurdecoratie

Een andere manier om voor decoratie te zorgen? Aan de muur! Hier is immers ook nog wel wat ruimte te vinden, voor een schilderij of een poster bijvoorbeeld. Of hang een mooie fotocollage op in de hal, om herinneringen die je dierbaar zijn een plekje te geven. Iedere keer als je hier langs loopt, maakt dit je weer vrolijk. Verder kun je nog denken aan stijlvol behang in de hal, op meerdere muren of op een enkele muur. Of verf de muur, in een gezellige kleur. Dat staat immers al meteen anders dan witte muren.

Deurmat

In de hal is natuurlijk een deurmat te vinden, om je voeten te vegen. Je kunt hier voor een basic mat kiezen, zonder poespas. Maar er zijn ook uniekere deurmatten te vinden, met een print erop. Dit kan net de ideale finishing touch zijn in de ruimte: ook details zoals de deurmat tellen namelijk mee. Ga bijvoorbeeld voor een gekleurde deurmat. Of denk aan een deurmat met een welkom-quote erop. Het is een feestje om daarbij binnen te komen – zowel voor jou als voor je gasten die over de vloer komen. Vergeet tot slot immers niet: de hal geeft een eerste indruk van je woning, als het aankomt op de visite die langskomt.

Met een paar kleine aanpassingen zorg je voor een heleboel sfeer en gezelligheid in de hal. Van spiegel tot deurmat, wat ga jij toevoegen aan de ruimte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook