Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn veel voorkomende cosmetische ingrepen aan de borsten

Wie denkt aan een cosmetische ingreep aan de borsten die denkt misschien al snel aan een borstvergroting met implantaten. En inderdaad, dit behoort nog steeds tot de populairste esthetische operaties. Maar er zijn nog veel meer opties. Daar zoomen we in dit artikel eens op in, zodat je weet wat wel en niet mogelijk is.

Borstvergroting met implantaten

De borstvergroting met implantaten is de welbekende manier om prachtige ronde borsten te creëren. En hoewel deze ingreep niet altijd even positief in het nieuws komt is het belangrijk om te weten dat het in de meeste gevallen wél goed gaat. Genoeg dames over heel de wereld lopen meer dan tevreden rond met hun volle buste. Het grootste voordeel is dat zowel omvang als vorm erg nauwkeurig te bepalen zijn.

Borstvergroting zonder implantaten

Wie geen implantaten in het lichaam wil die kan kiezen voor lipofilling van de borsten. Hierbij wordt vet geoogst uit andere delen van het lichaam, zoals benen of buik. Het vet wordt vervolgens gezuiverd en geïnjecteerd in de borsten. Hiermee kan de cup circa één maat vergroot worden. Het veilig uitvoeren van deze techniek is een stuk intensiever dan de borstvergroting met implantaten, en daardoor ook vaak duurder.

Borstverkleining vanuit cosmetisch oogpunt

Niet iedereen wil grote borsten en daarom kiezen dames soms ook voor het verkleinen van de borsten. Indien je dit doet omdat je borsten erg groot zijn en je er lichamelijke klachten door ervaart, dan kun je met je huisarts overleggen of de ingreep mogelijk voor je vergoed kan worden. Zonder lichamelijke klachten zal je normaal gezien zelf in de buidel moeten tasten, omdat het dan onder cosmetische ingreep valt.

Borsten liften op verschillende manieren

Dan is er ook nog de borstlift, ook nog altijd een populaire ingreep. In de loop der jaren gaan de borsten meer hangen, een natuurlijk proces wat met een borstlift op te lossen is. Dames kiezen bijvoorbeeld voor een ingreep na een zwangerschap (de borsten hebben na borstvoeding vaak flink wat te voorduren gehad). Er bestaan verschillende manieren van liften, afhankelijk van de vorm van je borsten. Neem eens een kijkje bij een borstlift in België bij Wellness Kliniek, waar je een goede uitleg krijgt van de verschillende soorten borstliften (Anker, Benelli, Lollipop, Donut lift).

Correctie van de tepels

Waar de meeste dames vooral de omvang van de borsten belangrijk vinden – dat is immers ook sneller zichtbaar met kleding aan – zijn er ook dames die specifiek ontevreden zijn over de tepels. Deze kunnen ongelijk zijn, ingetrokken zijn, groot zijn (geworden) of wat dan ook. Als je ontevreden erover bent, dan kun je kiezen voor een tepelcorrectie. De ingreep kan bijvoorbeeld ook gecombineerd worden met een borstlift.

Omarm je eigen lichaam!

Dit artikel is bedoeld om je te informeren over de mogelijkheden van cosmetische borstchirurgie. Uiteindelijk is het iets om zelf goed over na te denken als je om welke reden dan ook iets zou willen veranderen. Onze tip: als je het doet, doe het dan voor jezelf en niet voor een ander (bijvoorbeeld omdat je onzeker bent). En wil je geen definitieve verandering, kijk dan eens naar opties als een push-up of minimizer bh, boobtape en het trainen van de borstspier. Hoe dan ook, jij mag er zijn zoals je bent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook