Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit zijn de smartphone trends van 2023!

Het concept smartphone is al een aantal jaren hetzelfde, maar wat je met de smartphone kan doen,  verandert natuurlijk over de tijd: er komen steeds meer ontwikkelingen bij. Vooral dit jaar zien we veel innovaties en coole nieuwe toepassingen die het bespreken waard zijn. Houd je vast voor de smartphone trends van 2023!

Camera optimalisatie

Allereerst zien we een toenemende interesse en expertise in het creëren van een zo goed mogelijke camera op de smartphone. Dit betekent vaak meerdere camera’s op de achterkant, zodat deze camera’s vanuit verschillende hoeken de foto kunnen maken en zo tot het beste resultaat kunnen komen wanneer deze worden samengevoegd. Bijvoorbeeld de Samsung S21: deze heeft maar liefst drie camera’s aan de achterkant en een camera aan de voorzijde. Dit is precies waar deze tijd ook om vraagt, want meer dan ooit willen we onze herinneringen vastleggen, terwijl we daar lang niet altijd een camera voor meenemen. Met een smartphone met uitstekende camera zoals een Samsung S21 is het net alsof je wel degelijk een fotocamera bij je hebt!

Het nieuwste: 5G

Een andere nieuwe trend dit jaar is 5g. We kenden natuurlijk al 4g, en 5g is hier de grote zus van. Dat betekent dat 5g de verbeterde versie is van 4g, dus internetten gaat nóg sneller. Problemen waar 4g nog wel eens mee kampte, zijn voor 5g verdwenen als sneeuw voor de zon. Dit betekent dat je zelfs op heel drukke plekken een goede verbinding hebt! Sommige smartphones hebben standaard 5g-ondersteuning, zoals de Samsung S21, maar voor andere smartphones kan je een losse 5g-versie ernaast aanschaffen. Het 5g netwerk is nog vrij nieuw – in april 2020 heeft Vodafone dit voor het eerst aangelegd- maar het is wel de toekomst.

De vouwbare smartphone

Een andere trend die je niet kan missen is de vouwbare smartphone. Vouwbaar, echt waar, zijn we daarnaartoe teruggekeerd? In het begin van de opkomst van mobiele telefoons waren er immers ook vouwbare telefoons, ook wel bekend als klaptelefoons. De huidige vouwbare telefoons zijn echter van een heel ander kaliber. Om een voorstelling te kunnen maken van wat de vouwbare telefoon nu inhoudt, kan je een voorbeeld nemen aan de Samsung Galaxy Fold of de Galaxy Z Fold. Deze telefoons vouwen echter in de breedte en niet in de lengte, waardoor ze uitgeklapt vergelijkbaar zijn met een tablet. Met een vouwbare smartphone heb je dus een smartphone en tablet in één! Maar dat is nog niet alles. 

Lees tip: 4 manieren om je video’s te ondertitelen!

Augmented Reality

De volgende trend is eigenlijk nog speculatie, maar laten we hem toch maar bespreken: Augmented Reality, afgekort AR. Dit betekent een toegevoegde werkelijkheid, zoals in het spel Pokemon GO. Via je camera kan je dan een virtueel schepsel zien in je daadwerkelijke omgeving. Alle moderne smartphones beschikken over functies die AR mogelijk maken, dus de verwachting is dat er in de toekomst veel smartphones zullen worden verkocht met bijbehorende AR bril om deze functie te realiseren. Momenteel wordt AR vooral gebruikt voor amusements-doeleinden, maar het is goed voorstelbaar dat dit ook voor meer praktische doelen zal worden ingezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook