Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 manieren om je video’s te ondertitelen

Een belangrijk onderdeel van je video’s is ondertiteling. Zelfs wanneer je video’s in het Nederlands maakt gericht aan Nederlandse gebruikers. We zijn ten slotte niet altijd in staat om filmpjes te bekijken met geluid aan.

Maar hoe maak je nou een goede ondertiteling voor je videos? Dat gaan we je vandaag vertellen.


4 verschillende manieren

Er zijn 4 verschillende manieren voor het plaatsen van ondertiteling bij een video. We hebben namelijk; De snelle manier, de eenvoudige manier1 en de eenvoudige manier2.De eerste manier is heel gemakkelijk te begrijpen en heeft veel opties voor het instellen van de ondertiteling. De eenvoudige manier1 wordt uitsluitend gebezigd door Windows-gebruikers. Hier zijn het mensen die gebruik willen maken van efficiënte en handwerkmatige ondertitelingen.

Video Converter Studio

Video Converter Studio is makkelijk te gebruiken en te begrijpen. Het is een ‘fool proof’ programma dat makkelijk te bedienen is. Video Converter Studio bevat verschillende functies voor videobewerking. Je kunt namelijk video’s knippen, roteren, spiegelen en bijsnijden. Ook kun je de de snelheid, de helderheid, het volume en het contrast aanpassen.

Windows movie maker

Windows Movie Maker is het meest bekende uit dit rijtje. Veel Youtubers over de hele wereld maken gebruik hiervan. Windows Movie Maker heeft een uitgebreide functionele teksteditor waarbij je de kleur, positie, tekstverandering en lettertypesoort naar keus kan veranderen. Het kan videobestanden splitsen of samenbrengen, video’s kleurrijker maken, ondertiteling toevoegen en nog veel meer.

Amberscript

Onze favoriet is Amberscript. Amberscript is zeer goed in het herkennen van spraak en deze vervolgens om te zetten in tekst. Deze tekst kun je vervolgens als ondertiteling voor je video’s gebruiken. De spraak-naar-tekst herkenning is volledig automatisch en werkt goed in 99% van de gevallen.

Toch kun je er ook voor kiezen om de transcribenten van Amberscript zelf in te zetten. Deze oplossing wordt vooral gekozen door onder meer onderwijs- en overheidsinstellingen.

Je kunt Amberscript gratis uitproberen met 10 minuten aan audio.

Caption maker

Een andere tool die je kunt gebruiken is CaptionMaker. CaptionMaker biedt de mogelijkheid je tekst te veranderen, je kunt kiezen uit de reeks kleursoorten en de lettertypesoorten. Je kunt ook de hele reeks en de ligging van je tekst aanpassen. Dit is echter veruit de duurste software uit onze lijst en is dan ook niet geschikt voor de “huis-tuin en keuken Youtuber”.

Kies voor kwaliteit

Om een video te ondertitelen is het gebruikelijk dat het voldoet aan bepaalde eisen. Het dient op het gebied van de leesbaarheid en de leesnelheid in goede kwaliteit te verkeren. Zo kun je de kijker een goede kijkervaring bezorgen. Test dan ook gerust uit welke tool voor jou het beste werkt. Veel ‘editing’ plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook