Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dit vinden vrouwen belangrijk in auto’s 

Toen General Motors zijn nieuwste milieuvriendelijke cross-overs en SUV’s aan het plannen was, lieten directeuren van voertuiglijnen mannen van het ontwikkelingsteam een ​​dag lang rondlopen in vrouwenkleding. Ze deden hoge hakken aan, nepnagels en rokken gemaakt van vuilniszakken in een poging om te bepalen hoe sommige vrouwen zich zouden voelen om in een SUV of cross-over te stappen en er mee te rijden. Ja, de rijervaring voor de man is nu eenmaal anders dan voor de vrouw. Bij een auto leasen zullen dames bijvoorbeeld vooral letten op de onderstaande factoren, terwijl heren dit minder doen. 

Het belangrijkst

Veiligheid, comfort, bruikbaarheid en waarde zijn topprioriteiten voor vrouwelijke autokopers, zeggen experts. Styling, design en prestaties zijn ook belangrijk, maar niet per se belangrijker dan praktisch. Een all-inclusive lijst van voertuigen met het hoogste percentage vrouwelijke hoofdbestuurders bevat enkele van de kleinste, goedkoopste auto’s die beschikbaar zijn, zoals de Honda Fit, Kia Spectra en Toyota Yaris. De Fit staat bovenaan deze lijst met zowel luxe als niet-luxe voertuigen, waarvan 80,46 procent voornamelijk door vrouwen wordt bestuurd. Over het algemeen staan ​​vrouwen dan ook meer open voor kleinere voertuigen dan mannen.

Praktisch 

Vrouwen zijn misschien meer geneigd dan mannen om kleinere voertuigen te kopen, maar velen geven de voorkeur aan grote modellen. Drie SUV’s haalden een lijst die rekening houdt met zowel luxe als niet-luxe voertuigen: de Honda Pilot op de zevende plaats (met 60,28 procent vrouwelijke hoofdbestuurders), de Mazda’s CX-7 op de achtste (60,19 procent) en de Jeep Grand Cherokee op de 10e plaats (59,81 procent). Vrouwen zijn dan ook op zoek naar bruikbaarheid en veelzijdigheid. In een recent onderzoek zei 40 procent van de vrouwelijke respondenten dat ze de voorkeur geven aan voertuigen die de meest comfortabele rit bieden, vergeleken met 25 procent van de mannen.

Waardebewuste luxe

Als we alleen naar luxe voertuigen kijken, is het duidelijk dat rijke vrouwen zich meer op prijs concentreren dan welvarende mannen. Luxe voertuigen met het hoogste percentage vrouwelijke hoofdbestuurders zijn de meest betaalbare premiummodellen op de markt. Een van de meest betaalbare modellen op onze tweede lijst, die beperkt is tot luxe- of premiummodellen, zijn de tweede plaats Audi A3, met 54,85 ​​procent vrouwelijke hoofdbestuurders, en de derde plaats Volvo S40 met 53,69 procent. Daarentegen behoren de luxe voertuigen met het hoogste percentage mannelijke bestuurders tot de duurste, snelste en meest flitsende modellen die er zijn. 

Styling

De BMW Z4 is het enige model dat op beide lijsten van voertuigen staat met het hoogste percentage vrouwelijke bestuurders. Met 60,31 procent voornamelijk aangedreven door vrouwen, staat BMW’s gestroomlijnde Z4 tweezits sportwagen bovenaan onze lijst met alleen luxe, zesde op de allesomvattende lijst. Het heeft het soort styling waar vrouwen naar neigen, terwijl dames ook liefhebbers zijn van de Aziatische stijl. Auto’s van Aziatische autofabrikanten hebben namelijk vaak een styling die veel zachter en minder agressief is. Acht van de tien modellen op de allesomvattende lijst van voertuigen die voornamelijk door vrouwen worden bestuurd, zijn dan ook van Aziatische fabrikanten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook