Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 5 handige tips om een goede kapper te worden

Een goede kapper word je niet vanzelf en daar zul je veel tijd en moeite in moeten steken om dat te kunnen bereiken. Veel beginners weten helaas niet waar ze allemaal op moeten letten en daarom geven wij jou in dit artikel vijf handige tips om een uitstekende kapper te worden.

Volg de laatste trends en technieken

Het vakgebied van kappers is continu in beweging en daarom zul je goed op de hoogte moeten blijven van de laatste trends en technieken. Zo zullen jouw klanten altijd met een frisse en moderne look naar buiten gaan die ze nergens anders kunnen vinden. Volg daarom cursussen en lees regelmatig branchetijdschriften om jouw vaardigheden op peil te houden.

Gebruik de juiste tools

Goed materiaal is het halve werk en dat geldt voor kappers natuurlijk ook. Neem daarom de tijd om de juiste tools voor jou uit te zoeken en ga in ieder geval zeker niet bezuinigen op jouw knipspullen.

Het merk Moser geeft je betrouwbare producten die ook nog eens voorzien zijn van de laatste nieuwtjes. Moser tools worden bovendien vaak gebruikt door professionele kappers en je zult er zeker een goede koop mee doen. Of je nu een goede trimmer, tondeuse of een krultang zoekt, bij Moser vind je het allemaal!

Leer goed te communiceren

Het zijn van een goede kapper gaat verder dan alleen het knippen van haar. Je zult namelijk correct moeten kunnen communiceren met jouw klanten om te weten te komen wat voor kapsel ze willen. Ook voor het opbouwen van sterke relaties met klanten heb je uitstekende communicatieve vaardigheden nodig. Zo blijven jouw cliënten namelijk terugkomen naar jou en niet naar de concurrent.

Let op de details

Wanneer je kwalitatief hoogstaand werk wilt afleveren, telt elk detail tijdens het knippen. Geef daarom elke haarlok de volledige aandacht die het verdiend en zorg dat elke knip perfect is. Pak hier de tijd voor, want zo kun je op de kleinste details letten. Hierdoor zullen jouw kapsels er uitspringen en een blijvende indruk achterlaten bij jouw cliënten.

Zorg voor een goede planning en organisatie

Plan jouw klanten goed in en zorg dat er altijd een gaatje is voor mensen die spoed hebben. Niemand heeft namelijk zin om te wachten en daarom moet jouw planning altijd helemaal in orde zijn.

Deel de dag bovendien zo in dat het voor jou het beste werkt, want zo kun je effectief aan de slag en vliegt de dag voorbij zonder veel moeite.

Conclusie

Een goede kapper worden, kost tijd en veel energie. Volg daarom de laatste trends en technieken en pas deze toe bij jouw klanten. Gebruik de juiste tools en leer goed te communiceren.

Kijk eens op de website van Vakkappers.nl, want daar vind je kwaliteitsproducten tegen zeer scherpe prijzen (klik hier voor de website). Hier vind je alle grote merken die jouw kapperswerkzaamheden een stuk gemakkelijker zullen maken.

Zorg tot slot voor een goede planning en organisatie en let op de details tijden het knippen. Zo zul ook jij een fantastische kapper worden!

Meer tips nodig voor het beginnen van een goede kapperszaak? Check dan zeker eens de website van de Algemene Nederlandse Kappers organisatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook