Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zelf je haar vlechten? Dat doe je zo!

Het zelf vlechten van je haar, of dat van je kind, vereist een speciale aanpak. Daarbij kun je, wat veel vrouwen zich niet realiseren, ook nep haar vlechten. Maar hoe vlecht je haar op een mooie manier? En als je het haar vlechten van een kind wilt of je eigen haar vlechten met nephaar: welke mogelijkheden zijn er dan qua soorten vlechten?

In dit artikel geven we antwoord op de vraag Hoe vlecht je het haar van jezelf? Ook geven we je adviezen hoe je op een mooie manier de meest voorkomende soorten vlechten kunt maken.

Vlechten: tips voor de voorbereiding

Belangrijk bij het zelf vlechten van je haar is allereerst de voorbereiding. Zorg er allereerst voor dat je haar niet gewassen is, want dat bemoeilijkt het vlechten. Wil je dat de vlecht langere tijd blijft zitten? Door haarlak of haarmousse in je haar te doen, zorg je ervoor dat de vlecht voor langere tijd beter blijft zitten. Verder kun je ook gaan voor een of meer vlechten die mooi glanzen. Dit bereik je door een haarserum of haarolie te gebruiken.

Voordat je gaat vlechten, moet je zorgen dat er geen knopen in je haar meer zitten en je haar dus goed uitkammen. Zorg er verder, ter voorbereiding op het vlechten, voor dat je elastiekjes en of haarklemmetjes klaar hebt liggen.

Een klassieke vlecht maken bij jezelf

Een goede basic vlecht om bij jezelf te maken, is de klassieke invlecht, ook wel de Franse vlecht genoemd. Deze maak je door boven op je kapsel een flinke haarpluk te pakken en daar drie ongeveer even dikke stroken haar van te maken. Vervolgens kun je de rechter haarpluk over de middelste haarpluk heen doen. De pluk links haal je hierna over de middelste pluk heen (die net nog de rechterpluk was). Hierna pak je wat extra haren bij de pluk en haal je de rechterpluk over de middelste heen. Hetzelfde doe je hierna weer met de linker haarpluk. Door dit proces stap voor stap te herhalen, ontstaat er een prachtige klassiek vlecht.

De watervalvlecht: een stijlvolle en opvallende vlecht

Een andere fraaie vlecht om die geschikt is voor je eigen haar vlechten, het haar vlechten van een kind of bij het haar vlechten met nephaar, is de traditionele watervalvlecht. Hierbij pak je boven op je hoofd een flinke pluk haar, die je in drieën verdeelt. Begin je echte of nep haar vlechten met het pakken van de linkerpluk en neem elke keer wat extra haar mee bij de pluk. Zo kun je het kapsel invlechten.

Vervolgens vervang je de rechterpluk telkens door een andere pluk haar. Hiermee creëer je een fraai watervaleffect. Door dit patroon telkens te herhalen, kun je rondom je hoofd een watervalvlecht maken. Ben je bijna klaar? Dan kun je gaan af vlechten. Dit doe je door met drie stengen de eindjes van je haar te vlechten (dus invlechten hoeft op het eind niet meer).

Tip: bekijk online video’s met hoe je precies moet vlechten

Leren om zelf je haar te vlechten, kun je goed doen door online instructievideo’s te kijken met beeldmateriaal hoe je dit precies doet. Je nephaar vlechten, bijvoorbeeld extensions of het haar van een pruik, kan gelukkig ook gewoon. Dus of je nu gaat voor je eigen haar vlechten, het haar vlechten van een kind of haar vlechten met nephaar: voor iedereen met echt of namaakhaar is vlechten mogelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook