Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 indicatoren dat het tijd is om je badkamer te verbouwen

Het is zover. Je loopt je badkamer binnen en het voelt niet meer als die ontspannende oase waar je vroeger van genoot. In plaats daarvan is het een plek vol ongemakken en problemen geworden. Wellicht is het tijd voor een nieuwe badkamer; maar hoe weet je of het tijd is om een nieuwe badkamer te kopen? Hier zijn 5 indicatoren die je vertellen dat het tijd is om je badkamer te verbouwen.

1. Lekkage of andere problemen

Een van de duidelijkste indicatoren dat het tijd is voor een badkamerverbouwing zijn aanhoudende lekkages en andere water gerelateerde problemen. Bij het oppakken van het lekkageprobleem is het dan slim om direct de rest van de badkamer aan te pakken. Vaak moet je voor een lekkageprobleem namelijk wel tegels slopen of een deel van de muur opbreken. Daarnaast zijn waterproblemen funest voor je badkamer (en rest van de woning. Waterproblemen kunnen leiden tot schimmelvorming, beschadiging van het houtwerk en zelfs structurele problemen. Het is van vitaal belang om deze problemen snel aan te pakken voordat ze zich uitbreiden. Een nieuwe badkamer of verbouwing is een mogelijkheid bij het oplossen van lekkages en het waterdicht maken van de ruimte.

2. Een versleten of ouderwets uiterlijk

Een ouderwets uiterlijk is heel smaakgevoelig. Want laten we eerlijk zijn, trends veranderen continue. Wat 10 of 5 jaar geleden modern en stijlvol was, is misschien nu hopeloos verouderd. Toch kan de inrichting van je badkamer een indicator zijn om je badkamer te vernieuwen. Als je badkamer eruit ziet alsof hij rechtstreeks uit de jaren ’80 of ’90 is geplukt, is het misschien tijd voor een update. Denk bijvoorbeeld aan bruine tegels, kleine tegels of nog ouderwetse badmeubelen. Een verouderd uiterlijk zorgt ervoor dat je badkamer er somber en onaantrekkelijk uitziet. Een frisse look, al is het alleen maar nieuwe meubels, zorgt namelijk voor een andere sfeer en uiterlijk.

3. Oude voorzieningen

Naast dat oude badmeubelen zoals een douchecabine of wastafel er niet meer uitzien, kunnen oude voorzieningen nog meer problemen opleveren. Oude toiletten kunnen water verspillen, oude kranen kunnen lekken en oude douchekoppen kunnen zwakke waterdruk hebben. Met een nieuwe badkamer, voorzien van nieuwe sanitaire voorzieningen kun je niet alleen water besparen, maar je krijgt ook weer wat comfort terug. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook direct moderne apparatuur installeren zoals een waterbesparende douchekop.

4. Gebrek aan functionaliteit

Een van de meest frustrerende dingen in een badkamer is een gebrek aan functionaliteit. Als je badkamer te klein is om al je toiletartikelen op te bergen, of als de indeling niet logisch is, zorgt dat dagelijks voor frustratie. Een nieuwe badkamer heeft als voordeel dat je opnieuw de indeling kan bepalen. Zo kan je op maat gemaakte opbergruimte toevoegen, de indeling optimaliseren of bepaalde elementen zoals een bad weglaten. Als je badkamer niet meer aan je behoeften voldoet en je dagelijkse leven negatief beïnvloedt, is het misschien tijd om een nieuwe badkamer of verbouwing te overwegen.

Creëer een ruimte om tot rust te komen

Of het nu gaat om een verouderd uiterlijk, aanhoudende waterproblemen, gebrek aan functionaliteit, verouderde sanitaire voorzieningen of een gebrek aan ontspanning en comfort, een nieuwe badkamer of verbouwing kan de oplossing zijn. Uiteindelijk moet je badkamer een plek van ontspanning en comfort zijn. Als je badkuip te klein is om in te ontspannen, of als je douche geen druk heeft, dan mis je misschien de voordelen van een ontspannen badkamerervaring. Bij een nieuwe badkamer kan je ook kiezen voor luxe, zoals een bubbelbad, een inloopdouche met regendouchekop of vloerverwarming. Het creëren van een spa-achtige sfeer in je badkamer kan je helpen om te ontspannen na een lange dag en jezelf te verwennen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook