Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo creëer je een spa-gevoel in je badkamer

De badkamer is een ruimte waar je redelijk veel tijd doorbrengt, je bent er toch op verschillende momenten gedurende de dag. Het is een ruimte waar je graag tot rust komt en waar je even lekker kunt ontspannen. Mis jij deze rust in je eigen badkamer, gelukkig kun je met een paar aanpassingen een echt spa-gevoel geven aan deze ruimte. In deze blogpost lees je een aantal tips hoe jij je badkamer kunt omtoveren tot een privé spa.

Afbeelding

Kies voor natuurlijke materialen

Wanneer je wel eens een bezoek brengt aan een spa, is het je vast wel opgevallen dat de ruimtes rustig zijn ingericht. Vaak wordt er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en dit kun je zelf ook makkelijk toepassen in je eigen badkamer. Ga bijvoorbeeld voor vloertegels gemaakt van natuursteen of kies een tegel met houtlook voor een warme uitstraling. Bij Totaaltegel vind je een ruim assortiment vloertegels en wandtegels gemaakt van allerlei soorten materialen.

Om nog meer natuurlijke materialen toe te voegen aan je badkamer kies je bijvoorbeeld voor een badkamermeubel gemaakt van hout en combineer dit met een waskom gemaakt van steen. Uiteraard kun je ook nog andere natuurlijke elementen toevoegen, bijvoorbeeld houten jaloezieën voor het raam en accessoires met een natuurlijk uitstraling zoals rotan, steen en bamboe. Ook een mooie groene plant kan een leuke toevoeging zijn en zorgt absoluut voor een spa-gevoel.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Je komt niet tot rust in een ruimte vol met rommel en dat geldt natuurljk ook voor de badkamer. Liggen er overal toiletspullen, vieze handdoeken en kleding dan geeft dit allesbehalve een rustig en ontspannen gevoel. Zorg daarom dat je genoeg opbergruimte creëert. Koop bijvoorbeeld een mooie wasmand gemaakt van rotan voor de vieze was, koop een leuk kastje van hout met vakjes voor de handdoeken, koop kleine rieten mandjes voor kleine spulletjes en bevestig houten wandplankjes aan de muur voor mooie toiletspullen. 

Rustgevende geuren

Geur doet erg veel met mensen en voor een echt spa-gevoel in je badkamer is het zeker belangrijk dat het er lekker ruikt. Kies geuren uit die ontspannend werken, zoals bijvoorbeeld lavendel en eucalyptus. Koop bijvoorbeeld een aantal eucalyptus takken, dit ziet er ook nog eens leuk uit, en hang ze in je douche. Door de stoom die vrijkomt tijdens het douchen gaat de badkamer naar een echte spa ruiken. Ook kun je natuurlijk gebruik maken van geurstokjes, een geurkaars of amber geurblokjes. 

Afbeelding

Gebruik mooie en luxe accessoires

Door mooie en luxe accessoires uit te kiezen voor je badkamer kun je de puntjes op de i zetten. Koop bijvoorbeeld zware, volle en kwalitatieve handdoeken en rol ze mooi op en leg ze in het zicht. Hang een kapstok aan de muur en hang hier een badjas aan. Maar ook accessoires zoals een zeeppompje, een zeepschaaltje, een lekkere geurkaars, een saunaborstel en een mooie wasmand kunnen zeker het verschil maken. Besteed ook aandacht aan de verlichting in je badkamer, zorg dat je kiest voor sfeervolle verlichting in een warme kleur. 

Door te kiezen voor natuurlijke materialen, het creëren van voldoende opbergruimte, aandacht te schenken aan geur en gebruik te maken van luxe accessoires kun jij in een handomdraai je badkamer een echt spa-gevoel geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken