Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 3 Voordelen van een Sim Only abonnement!

Als je een smartphone hebt, zijn er allerlei soorten abonnementen die je kunt overwegen om optimaal gebruik te kunnen maken van je mobiele telefoon. Zo kun je een vast abonnement nemen bij een provider, een contract inclusief een telefoontoestel of een Sim Only abonnement. Met name de laatste variant is de afgelopen tijd een stuk populairder aan het worden onder smartphone gebruikers. Dat heeft vooral te maken met de vele voordelen van dit type abonnement. In dit blog zetten we de 3 grootste voordelen van Sim Only abonnementen uiteen.

1. Een Sim Only abonnement is een voordelige keuze

Sim Only houdt in dat je een abonnement neemt zonder een toestel erbij. Een groot pluspunt hiervan is natuurlijk dat je hiermee voordeliger uit bent dan wanneer je kiest voor een abonnement inclusief een toestel. Je kunt bijvoorbeeld bij het afsluiten van een Sim Only-abonnement zelf een los toestel erbij kopen voor een aantrekkelijke prijs. Of, ook dat is mogelijk, besluiten om je huidige toestel opnieuw te gebruiken. Aangezien nieuwere smartphones vaak flink aan de prijs zijn, kun je hiermee geld besparen. Het enige waar je voor betaalt bij een Sim Only- contract zijn de MB’s die je gebruikt, de belminuten en eventueel het aantal sms’jes dat je wilt kunnen versturen. Zo kun je al met al een hoop telefoonkosten besparen die je bij een compleet abonnement mét toestel wel had moeten betalen.

2. Meer vrijheid en meer flexibiliteit

Ben je graag optimaal flexibel en hou je van vrijheid als het om het gebruik van je smartphone gaat? Dan ben je goed af met een Sim Only-abonnement. Deze biedt je namelijk veel vrijheid en zorgt dat je lekker flexibel bent. Je bent vrij, omdat je niet vastzit aan een jarenlang abonnement en omdat je op elk gewenst moment van telefoon kunt wisselen. Je doet je simkaart in een ander smartphone-toestel en klaar is kees. Zo simpel is het! Je kunt hierbij kiezen uit allerlei soorten toestellen en bent niet verplicht om het toestel van je telefoonprovider te kopen. De flexibiliteit van een Sim Only abonnement zit hem in het feit dat je je bundel zelf samen kunt stellen en hem naar eigen believen elke maand aan kunt passen als je dat wilt. Verandert je situatie en ben je bijvoorbeeld de laatste tijd meer gaan bellen? Dan kun je je abonnement snel aanpassen naar onbeperkt bellen. Hetzelfde geldt ook voor je internetgebruik. Ben je meer of juist minder gaan internetten met je smartphone, dan kun je je abonnement op elk gewenst moment veranderen en meer of minder MB’s afnemen. Gebruik je trouwens altijd een 4G-verbinding? Dan is het slim om voor onbeperkt internetten te kiezen.

3. Je kunt je abonnement altijd opzeggen én geen BKR

Wat veel gebruikers aantrekkelijk vinden aan een Sim Only-abonnement, is het feit dat je jouw abonnement op elk moment kunt opzeggen, zonder dat hier consequenties aan verbonden zijn. Bij een abonnement met toestel erbij is dat niet het geval. Veel Sim Only-abonnementen hebben een looptijd van 1 of 2 jaar, maar dat geldt niet voor alle aanbieders. Bij bepaalde providers kun je ook kiezen voor varianten die iedere maand opzegbaar zijn, zonder dat je een opzegboete krijgt dus. Dat is natuurlijk lekker. Daarbij is het positieve aan Sim Only dat je niet te maken krijgt met een (eventuele) BKR-registratie. Wie een abonnement en toestel koopt, wordt bij het BKR geregistreerd, omdat deze constructie als een lening wordt gezien. Dat kan nadelig zijn als je plannen hebt om een hypotheek of een andere lening af te sluiten. Kies voor Sim Only en je bent van dit probleem af!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook