Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zwemkleding-hacks: Hoe je je badkleding langer kunt laten meegaan

Zwemkleding kan erg kostbaar zijn, daarom is belangrijk om ervoor te zorgen dat het lang meegaat. Met enkele handige hacks kun je ervoor zorgen dat je zwemkleding langer in goede staat blijft en langer meegaat. Hier zijn enkele tips om je badkleding langer te laten meegaan:

1. Spoel je zwemkleding direct na gebruik uit

Spoel je badpak voor dames of zwemshort voor heren altijd grondig uit met koud water direct na het dragen. Dit helpt om zout water, chloor en zonnebrandcrème te verwijderen, die schadelijk kunnen zijn voor de stof en de kleur van je zwemkleding.

2. Handwas je zwemkleding

Was je bikini voor dames of andere zwemkleding met de hand in plaats van in de wasmachine. Gebruik een mild wasmiddel en wrijf zachtjes over de stof om vuil en zonnebrandcrème te verwijderen. Vermijd wringen of uitwringen, want dit kan de elasticiteit beschadigen.

3. Vermijd het gebruik van warm water

Gebruik altijd koud water bij het wassen van je zwemkleding. Warm water kan de stof beschadigen en kan er voor zorgen dat de kleur vervaagt. Houd de watertemperatuur laag om de kwaliteit van je zwemkleding te behouden.

4. Drogen uit direct zonlicht

Laat je zwemkleding drogen in de schaduw, uit direct zonlicht. Hang het op een goed geventileerde plaats of leg het plat om te drogen. Vermijd het gebruik van drogers, door hitte kan de elasticiteit van de stof aantasten.

5. Vermijd ruwe oppervlakken

Zorg ervoor dat je zwemkleding niet in contact komt met ruwe oppervlakken zoals betonnen randen, steentjes of scherpe randen van het zwembad. Dit kan de stof doen beschadigen en scheuren of slijtage veroorzaken.

6. Wissel af met meerdere zwemkleding

Als je regelmatig zwemt, is het een goed idee om meerdere bikini’s of badpakken af te wisselen. Hierdoor krijgt elk stuk de kans om te rusten en te herstellen, waardoor het product langer meegaat.

7. Gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter

Vermijd het gebruik van bleekmiddel of wasverzachter bij het wassen van je zwemkleding. Deze chemicaliën kunnen de stof beschadigen en de elasticiteit aantasten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook