Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zó zorg je in de zomer goed voor je hond

Veel huisdieren hebben het best zwaar op hete zomerdagen. Zo ook honden. Ze kunnen de hitte namelijk niet goed kwijt. Gelukkig kun je genoeg doen om voor comfort te zorgen. Het is belangrijk om op de volgende aandachtspunten te letten als baasje! Met deze tips komt je hond de zomer goed door.

Hondenhok voor buiten

De meeste honden komen alleen buiten als het tijd is voor het uitlaten. Maar bij goed weer is het eigenlijk wel vaker prettig om even buiten te kunnen zijn, ook zonder wandelmoment. Hier waait het immers lekker en kan het al snel wat koeler zijn dan binnenshuis. Heb je een tuin die goed is afgesloten? Dan is dit wellicht een optie – zeker als je zelf in de buurt bent. Zet een hondenhok in de tuin neer, waarin het dier zich kan terugtrekken. Dit kan als het ware een tweede thuis zijn voor je hond, naast het plekje binnen. Met name in de vroege zomer, als het nog niet bloedheet is, doe je hier goed aan.

Afkoelen in de schaduw

Zowel binnen- als buitenshuis is het belangrijk dat je hond een plekje in de schaduw heeft. Leg de mand bijvoorbeeld ’s zomers in de schaduw neer, mocht het zonlicht er normaliter op schijnen. En zet ook het hondenhok, waar we het hierboven al over hadden, in de schaduw neer. Dat is wel zo comfortabel voor je hond. Bij https://www.dierenverblijf.com/ vind je hokken en andere verblijven voor honden. Door meerdere plekjes in te richten voor je hond, kan de hond ook beter zelf kiezen waar hij gaat liggen. En houd ook altijd in de gaten of je hond niet op een te zonnige plek in slaap valt: zo gaan er immers al snel veel uren in een te hete zon voorbij. Je kunt je hond in dat geval beter even verplaatsen.

Pas op met beweging

Natuurlijk moet je je hond gewoon blijven uitlaten, ook als het warm is buiten. Maar ga op de heetste dagen liever voor uitlaten ‘light’. Loop niet te lang en te ver, kies een rustig tempo. Vermijd hete ondergronden, zoals donkerkleurig asfalt. Laat je hond ook niet te veel rennen of te wild spelen, want dit kan voor oververhitting zorgen. En neem water mee voor onderweg! Hier zijn speciale waterflessen voor te vinden.

Water drinken

Over water gesproken: je hond moet veel water blijven drinken tijdens de hete dagen. Zorg dus voor genoeg watermomenten – tijdens het uitlaten, maar ook thuis. En geef je hond schoon water, aangezien bacteriën sneller groeien bij hitte.

Koelen met water

Je kunt de hond ook koelen met water. Doe dit het liefst met lauw water, want (heel) koud water kan de bloedvaten vernauwen. Koel de hond bij de poten, liezen en oksels. Je kunt het water hier direct op aanbrengen, of met een doekje of washandje. Sommige honden vinden het heerlijk om ’s zomers een duik te nemen, in een meer bijvoorbeeld. Sta dit ook gewoon toe – je hond doet dit niet voor niets. Pas wel op met stilstaand water. Spelen met de tuinslang in de tuin is ook een goede optie, of maak zelfs een zwembadje voor je hond.

Vacht scheren

Honden met een dikke vacht kunnen wel een scheerbeurt gebruiken voor de zomermaanden. Laat dit het liefst doen door een professionele hondentrimmer. Is de hond erg kaal? Dan kun je de huid insmeren met zonnebrand, om verbranding voor te zijn. Gebruik speciale zonnebrand die geschikt is voor honden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken