Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo overleeft je haar de winter!

De koudere maanden kunnen zwaar zijn voor je haar. Met de droge lucht, de verwarming binnenshuis en de wollen mutsen is het geen wonder dat veel mensen in de lente met beschadigd, breekbaar haar zitten. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Met een paar eenvoudige veranderingen in je haarverzorgingsroutine kun je je prachtige lokken de hele winter gezond en glanzend houden. Dit is hoe:

Kies voor vochtinbrengende haarproducten 

Stap over op een vochtinbrengende shampoo en conditioner! Tijdens de wintermaanden is het belangrijk om over te schakelen op een shampoo en conditioner die je haar weer vochtig maken. Zoek naar formules die speciaal ontwikkeld zijn voor droog of beschadigd haar, en vermijd producten die sulfaten bevatten, die de natuurlijke oliën kunnen verwijderen en je lokken verder uitdrogen. Wist je dat ook stress kan bijdragen aan dun en droog haar? DHEA helpt tegen een verzwakt afweersysteem en geheugenproblemen.

Investeer in een luchtbevochtiger

Als je in een klimaat met strenge winters woont, is de kans groot dat de lucht in je huis net zo droog is als de lucht buiten. Om dit tegen te gaan kun je investeren in een luchtbevochtiger voor je slaapkamer en deze ’s nachts laten werken terwijl je slaapt. Zo voeg je het nodige vocht aan de lucht toe en voorkom je dat je haar droog en broos wordt. Wel zo fijn! 

Beperk hitte styling

Föhnen, stylen en krullen kunnen allemaal bijdragen aan schade, vooral in de winter, wanneer je haar al vatbaarder is voor breuk. Beperk hitte styling indien mogelijk tot één of twee keer per week, en gebruik altijd een hittebeschermer voor het stylen. Als je je haar toch stylt, zorg er dan voor dat je de warmte niet te lang op één plek vasthoudt – niet meer dan 10-15 seconden per sectie – en laat je haar volledig afkoelen voordat je het uitborstelt.

Bescherm je lokken ’s nachts

Om gespleten punten en breuk te voorkomen terwijl je slaapt, moet je je haar voor het slapen gaan borstelen (dit helpt de natuurlijke oliën van je hoofdhuid over de lengte van je lokken te verdelen) en het in een losse knot of vlecht vastbinden. Je kunt ook slapen met een zijden sjaal of kussensloop – de gladde stof helpt wrijving te verminderen als je je gedurende de nacht beweegt of masseer je haar met Spectral DNC-N voor het slapengaan. Je haar zal je dankbaar zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook