Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo ontwerp je een hippe nieuwe badkamer voor jouw woning 

Toe aan een renovatie van de badkamer in huis? Op zoek naar online badkamer inspiratie voor deze ruimte? Dit artikel helpt je op weg om meer uit een badkamer te halen en deze aan te laten sluiten op de laatste trends. Aan welke eisen moet een badkamer voor jou voldoen? Kies je bijvoorbeeld voor een los bad naast de douche, of laat je het toilet in een ruimte buiten de badkamer monteren? Laten we aan de slag gaan! 

Tip: kijk alvast eens op de website van een sanitairwinkel in jouw regio. Het geeft je een goed eerste beeld van de mogelijkheden die je hebt bij het plaatsen van een nieuwe badkamer in huis. 

Kies uit verschillende stijlen badkamers

Badkamers worden in verschillende stijlen aangeboden. Kies bijvoorbeeld tussen een moderne-, een industriële-, een landelijke- en een klassieke badkamer. Ook de luxe badkamer is in opkomst. Denk hierbij aan een ruimte waarin verschillende marmerlook componenten verwerkt zijn. Populair is het gebruik van marmerlook tegels op wanden, een marmerlook blad op de wastafel en bijvoorbeeld een marmerlook vloer. Zowel de combinatie met een goudkleurige kraan, als met een matzwarte kraan staat enorm fraai! 

Geef jij de voorkeur aan een lichte, of juist donkere badkamer? Een donkere badkamer kan de ruimte kleiner laten ogen, maar ook een knusse, intieme sfeer geven. Andersom laat een lichte badkamer de ruimte optisch wat groter ogen en geeft het de badkamer een frisse uitstraling. Het optisch groter laten ogen van een kleine ruimte in huis doe je niet alleen door lichte kleuren te gebruiken; kijk ook naar de toepassing van spiegels. Een grote spiegel staat vaak prachtig in de badkamer en is daarnaast enorm fijn om te hebben wanneer je je klaarmaakt voor de dag.

Maak gebruik van natuurlijke materialen in het interieur 

Maak bij het samenstellen van het interieur van de badkamer gebruik van verschillende natuurlijke materialen. Je kunt hierbij denken aan materialen als hardhout, oud steigerhout en bijvoorbeeld een rieten mand voor het vuile wasgoed. Ook materialen als graniet en composiet zijn in trek tegenwoordig. Deze materialen geven de ruimte niet alleen een fraaie, strakke look, maar zijn daarbij zeer duurzaam. Je hebt er jaren plezier van! 

Laat je bij de aanschaf van een badkamer altijd adviseren over de wijze waarop je deze natuurlijke materialen zou moeten onderhouden. Sommige schoonmaakmiddelen voor badkamers kunnen natuurlijke materialen blijvend aantasten, door de bijtende werking hiervan. Je wilt er niet aan denken, net na de oplevering van deze ruimte. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken