Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo geniet je optimaal van je tijd op de Veluwe

De Veluwe is een prachtige streek in de provincie Gelderland. Deze streek bestaat uit veel bosgebied. 
De Veluwe heeft twee Nationale Parken namelijk het Nationaal Park de Veluwezoom en Nationaal Park de Hoge Veluwe. Naast deze parken zijn er ook nog andere natuurgebieden. De Veluwe is daarom geliefd bij natuurliefhebbers. Toch is het meer dan alleen een natuurgebied. Je vindt er charmante dorpjes, gezellige steden en je kunt er diverse leuke uitstapjes maken die geschikt zijn voor jong en oud.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat vele toeristen jaarlijks kiezen voor een vakantie op de Veluwe. 
Om optimaal van je vakantie te kunnen genieten geven we je een aantal tips voor de leukste uitstapjes en vertellen we je welk hotel perfect is om te overnachten.

Activiteiten voor de hele familie

Uit onderzoek is gebleken dat de populairste activiteit op de Veluwe het maken van een wandeling is, gevolgd door een bezoekje aan een restaurant en een attractiepark.

Nationaal Park de Hoge Veluwe

Dit bekende park is oorspronkelijk een jachtterein en was eigendom van de familie Kröller-Müller. Het onderhouden van het park was echter te duur en daarom kwam het park in handen van een stichting. Je kunt er prachtig wandelen en ook zijn er diverse fietsroutes. In het park ligt ook het Kröller-Müller Museum, waar je de kunstcollectie van de eerste eigenaren van dit park kunt bewonderen. Ook een bezoek aan het jachthuis is meer dan de moeite waard. Op verschillende plekken kun je genieten van een hapje aan een drankje.

De Apenheul

Dierenliefhebbers moeten als ze op de Veluwe zijn, zeker een bezoekje brengen aan de Apenheul in Apeldoorn. In dit park vind je 35 soorten apen en de meeste van deze aapjes lopen los door het park. Gedurende de dag vinden er presentaties plaats waarin de medewerkers van de Apenheul de bezoekers meer vertellen over de bewoners van dit park. Tussendoor kunnen de kinderen lekker spelen in een van de speeltuinen en kunnen de volwassenen even bijkomen met een drankje op een van de gezellige terrassen.

Harderwijk

De meeste mensen zullen Harderwijk kennen van het Dolfinarium dat daar ligt. Minder bekend is dat deze Hanzestad stad een geweldige bestemming is voor een dagje weg. De binnenstad van Harderwijk is historisch en heeft meerdere bezienswaardigheden. Rondom de haven vind je gezellige restaurantjes en langs de boulevard kun je heerlijk wandelen.

Hotel de Beyaerd

Om optimaal te kunnen genieten van je verblijf op de Veluwe is het fijn om een plek te hebben waar je kunt overnachten. Hotel de Beyaerd ligt in Hulshorst, ten oosten van Harderwijk en bevindt zich midden in de natuur. Het hotel beschikt over 91 kamers en een villa die geschikt is voor groepen tot twaalf personen. Je komt hier tot rust in de comfortabele kamers. Lunchen en dineren kan in het sfeervolle restaurant van het hotel. Sportievelingen kunnen zich uitleven in de fitness of een baantje trekken in het ruimen buitenzwembad. Als je in hotel de Beyaerd verblijft, geniet je optimaal van je vakantie op de Veluwe!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook