Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo geef je ruimtes snel en gemakkelijk een frisse uitstraling 

Raak je langzaamaan uitgekeken op het bestaande interieur in huis? Op zoek naar mogelijkheden om ruimtes een frisse, nieuwe uitstraling te geven? Het vervangen van een dressoir kan al voldoende zijn! Voorzie het dressoir van een aantal hippe accessoires, een leuke plant of bijvoorbeeld enkele fotolijstjes. Je kamer lijkt als nieuw! In het bijzonder, wanneer je voor een stijlvol houten dressoir kiest. Het kan een eyecatcher in je interieur vormen, waarmee je de aandacht van mensen weg leidt bij de hoekjes waarover je minder tevreden bent. Denk aan de speelhoek van je kinderen, die traditioneel erg rommelig is in veel huizen. 

Vervang een aantal grote elementen in kamers

Niet alleen het vervangen van het dressoir kan een oplossing vormen, wanneer je uitgekeken raakt op het bestaande interieur. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een nieuwe, kleine hoekbank voor de woonkamer. Zowel het dressoir, als een hoekbank hebben een grote invloed op de uitstraling van deze ruimte; dergelijke meubels zijn aanwezig door hun omvang. Het voordeel van een hoekbank ten opzichte van een grote bank is de mogelijkheid om hier met twee personen languit op te liggen. Rechte banken zijn daar vaak te klein voor. Daarbij creëert een hoekbank, afhankelijk van de indeling van de woonkamer, een knus hoekje. Duik ’s avonds met een warme kop thee onder je plaid in de hoek van deze bank, genietend van je favoriete televisieprogramma of serie! 

Op zoek naar de ideale meubels voor je interieur 

Het aanbod aan dressoirs, hoekbanken en bijvoorbeeld bijzettafels is groot. Kijk alvast eens op de website van een meubelwinkel. Het geeft je een beeld van de mogelijkheden die je hebt. Ook een platform als Pinterest kan inspiratie bieden. Hoe pakt de combinatie van verschillende materialen in de praktijk uit? 

Voeg kleur toe aan je woon- of slaapkamer 

Naast de mogelijkheid om een aantal grotere meubels te vervangen in ruimtes, kun je kamers van meer kleur voorzien. Dit doe je bijvoorbeeld door gebruik te maken van enkele grote kamerplanten. Een botanisch interieur is momenteel hip! In plaats van grote kamerplanten zou je ook spiegels of bijvoorbeeld fotolijstjes aan de muur kunnen kiezen. Een spiegel weerkaatst het licht door de ruimte en laat deze regelmatig optisch groter ogen. De fotolijstjes bieden je de mogelijkheid om een ruimte persoonlijk te maken. 

Tip: geef wanden een speelse look door een mozaïek van fotolijstjes te creëren! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook