Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zo geef je jouw tuin een mooie upgrade!

Wanneer de zomer in aantocht is weet je het: is de hoogste tijd om je tuin weer klaar te maken voor het buitenseizoen. Misschien kijk je de tuin in en ben je van plan om jouw buitenplek voor deze zomer een upgrade te geven. Een goed idee en een heerlijke bezigheid voor in het weekend. Maar hoe doe je dat nou? En waar begin je? In dit artikel geven we je vijf simpele- tot Do It Yourself tips mee. 

Planten- en bloembakken

Planten en bloemen zijn de ideale en snelste manier om je tuin een kleurige upgrade te geven. Zo kun je kiezen voor planten en kleurige bloemen die bijvoorbeeld goed groeien in het zomerseizoen. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende kleuren bakken en potten om ze in te doen. In principe kun je het zo kleurrijk maken als je zelf wilt. Ook zijn planten en bloemen ideaal om een kleinere tuin of balkon te transformeren tot een heerlijke buitenplek. Laat je vooral inspireren door Pinterest of wandel het tuincentrum even binnen!

Verf de schutting of je tuinhuis

Heb je een tuin met een schutting of bijvoorbeeld een tuinhuisje van steen of hout? Je kunt ervoor kiezen om deze te verven. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie nachtblauwe of dieprode kleur. Kies een kleur die je bijvoorbeeld ook in je interieur terugvindt in je tuin, want zo maak je er ook nog eens een mooi geheel van. Niets is mooier dan fris geverfde muren, ook buiten. Zorg wel dat je weerbestendige verf gebruikt voor buiten.

Decoreer je tuin

Decoratie is een manier om je tuin makkelijk een upgrade te geven. Zo kun je tweedehands spullen kopen als je budget wat lager ligt (en dat is tegenwoordig ook hartstikke hip!). Denk bijvoorbeeld eens aan een schaduwdoek, lichtslinger of een spiegel. Allemaal manieren om wat meer flair aan je tuin te geven!

Creëer een ontspannen hoek 

Heb je een wat ruimere tuin? Creëer dan een hoek waar je lekker in kunt ontspannen met een kopje koffie of gezellig kunt borrelen op een warme zomeravond. Een stijlvolle manier is bijvoorbeeld een terras maken met vlonders van WoodComposiet. Een duurzame en onderhoudsarme vlonder gemaakt zonder hout. Dat betekent dat er geen bomen voor worden gekapt. Je kunt hier ook tegenwoordig ook een schutting of gevelbekleding van laten maken. Goed voor de planeet, fijn voor jouw huis!

Do It Yourself: bouw een bank van pallets

Heb jij echte klushanden? Dan zou je bijvoorbeeld ook zelf een bank van pallets kunnen maken. Een goedkope manier om een mooie bank te maken. Een pallet bank kun je zo graag maken als je wilt. Handig als je een balkon, maar ook een grote hoek in je tuin hebt om te vullen. Vergeet de pallets niet weerbestendig te maken. Ook kussens vind je makkelijk overal online tegenwoordig. Dus heb je zin in een uitdaging? Dan is dit wellicht voor jou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook