Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zelf een Pinata maken voor een kinderfeestje? 2 goede opties!

Een pinata is een Spaanse traditie, waarbij je iets kapot slaat en er over het algemeen allemaal snoepjes uit komen. Dit is absoluut leuk voor een kinderfeestje, omdat het een heel leuk gezicht is en het kind dus uiteindelijk snoepjes heeft.

Dit kan je natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel, maar het is veel leuker om er zelf een te maken. Zo weet je ook zeker dat je kan gaan voor bijvoorbeeld het lievelingsdier van het kind in kwestie en dat je niet met de standaard eenhoorn aan komt zetten terwijl hij of zij dat helemaal niet leuk vindt.

Het is wel een klusje om het zelf te maken, dus lees vooral verder als je wil weten hoe je dit moet doen. Je hebt namelijk twee manieren, hieronder lees je ze allebei.


Optie 1: karton

Wel zelf een pinata maken maar wel op de makkelijke manier? Zorg dat je karton, gekleurd papier, een schaar en wat lijm hebt. Daarnaast wat dingen om iets te versieren, denk aan stiften maar ook slingers en bijvoorbeeld touwtjes. Vergeet uiteraard niet om de vulling ook te kopen.

Maak eerst de basis van de pinata. Kies dus uit wat voor vorm je wil. Dit kan bijvoorbeeld een lama, eenhoorn, dino of voetbal zijn.  Dit knip je twee keer uit het stuk karton, waar je vervolgens een rand voor maakt zodat je een 3D vorm krijgt. Deze kan je vervolgens vullen met de vulling van de pinata. Je kan gaan voor een cadeautje, maar je kan uiteraard ook gaan voor alleen snoep. Net wat jij wil!

Vervolgens maak je dit goed dicht met lijm en ga je bezig met het uiterlijk. Bekleed het karton met een laag (gekleurd) papier en gebruik de stiften om er een gezicht op te maken. Leef je compleet uit met hoe je dit aankleed. Je kan gaan voor simpele papiertjes maar je kan natuurlijk ook lapjes stof en dergelijke gebruiken. Net wat jij wil!

Optie 2: papier maché.

Deze optie is wat moeilijker maar geeft wel een mooier eindresultaat. Hiervoor moet je wel creatief zijn en je hebt hier ook wat meer dingen maar vooral tijd voor nodig. Het zal er daarentegen wel mooier uit gaan zien. Hieronder lees je hoe je dit precies moet doen en ook wat je er allemaal voor nodig hebt.

Zoals al gezegd heb je hier wel wat meer voor nodig. Zo heb je behanglijm, emmer om het in te mengen, knutsellijm en een ballon nodig. Daarnaast ook touw, veel kranten en uiteraard vulling en dingen om het mee te versieren. Wederom kan je het zelf zo gek maken qua vulling en versiering als je zelf maar wil.

Als eerste moet je de behanglijm maken. Dit staat als het goed is op de verpakking zelf, volg deze instructies op. Je moet dan de kranten in stukjes scheuren en de ballon opblazen. Het touwtje moet aan het tuitje zitten en dan kan je de papier maché gaan maken. Dit doe je door de ballon in te smeren met de behanglijm en dan de repen/stukjes krant hierop te plakken. Hier doe je vervolgens weer lijm overheen met krant. Dit doe je totdat je vier lagen hebt en dit moet je goed laten drogen. Als dit eenmaal droog is dan plak je er nog een aantal lagen overheen, het moet namelijk enorm goed drogen en stevig aanvoelen.

Als het eenmaal droog is (na twee dagen goed drogen) dan kan je de ballon doorprikken. Hiervoor moet het echt goed droog zijn, anders stort alles weer in. Je moet een opening knippen in de bal om hier de ballon uit te halen en de vulling in te stoppen. Dit kan je vervolgens weer dicht plakken met plakband en dan kan je beginnen met de aankleding. Versier tot je niet meer kan! Het is ook leuk als er reepjes papier aan hangen, dat is het standaard uiterlijk van een pinata. Veel plezier!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken