Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wijn kopen? 5 tips om de beste te vinden!

Krijg je binnenkort een aantal vriendinnen over de vloer om gezellig samen een wijntje te drinken? Dan kun je voor de veilige keuze gaan en de wijn kopen die jullie altijd drinken. Als je het leuk vindt om eens iets anders te proberen, ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst geven wij je namelijk 5 tips om de beste wijn te vinden.

1. Neem de tijd

Als je van een wijntje houdt, neem je waarschijnlijk regelmatig een flesje mee als je de wekelijkse boodschappen doet. Je legt dan misschien een wijnsoort in je karretje waarvan je zeker weet dat je hem lekker vindt. Wie iets nieuws wil proberen, kan beter de tijd nemen. Loop je te hard van stapel? Dan is de kans klein dat je de beste wijn vindt. Begin je zoektocht daarom online. Hier vind je vrijwel alle wijnsoorten, waardoor je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden. Als je een wijn gevonden hebt die je aanspreekt, kun je deze bovendien direct bestellen.

2. Zoek uit waar de wijn vandaan komt

Wijn wordt over de hele wereld geproduceerd. Zo zijn er wijnen uit Frankrijk en Italië, maar ook uit Chili en Australië. De herkomst kan je helpen om de beste wijn te vinden. Veel moeite kost dit je niet, want het staat meestal op de fles. Kom je een Brunello wijn tegen? Dan staat er op de fles dat het om een Italiaanse wijn gaat. Als er ook vermeld wordt uit welke streek de wijn afkomstig is, is de kans groot dat het om een kwaliteitswijn gaat. Wijnen met algemene termen zijn vaak minder goed, waardoor je deze beter links kunt laten liggen.

3. Kijk naar de vorm van fles

Bij het kopen van wijn hebben veel mensen geen oog voor de fles. Toch kun je uit de vorm van de fles veel afleiden over de wijn. Kom je een Beaujolais wijn in een ronde fles tegen? Dan mag je aannemen dat hij vol van smaak is. Wijnen die in een slanke fles zitten, zijn over het algemeen fris en licht. Houd dit zeker in je achterhoofd als je op zoek bent naar de beste wijn.

4. Werp een blik op het alcoholpercentage

Drink je regelmatig wijn? Dan betekent dit nog niet dat je een wijnkenner bent. Misschien heb je zelfs helemaal geen verstand van wijnen. In dat geval kan het behoorlijk lastig zijn om de beste wijn te vinden. Gelukkig kun jij je laten leiden door het alcoholpercentage. Over het algemeen geldt: hoe hoger het alcoholpercentage, des te meer body en smaak de wijn heeft. 

5. Laat je niet leiden door de prijs

Dure wijn is altijd lekker. Althans, dat denken veel mensen. Helaas gaat dit niet altijd op. Laat je daarom niet leiden door de prijs als je op zoek bent naar de beste wijn, maar kijk liever naar waar de wijn vandaan komt. Wijn uit een onbekend(er) gebied is meestal een stuk goedkoper, maar is doorgaans zeker net zo lekker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook