Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke wastafel past in jouw badkamer?

Een belangrijk onderdeel in elke badkamer is de wastafel. De wastafel moet de juiste afmetingen hebben, moet de gewenste uitstraling hebben en moet netjes afgewerkt zijn. Daarbij is het ook van groot belang dat de wastafel in je badkamer past.

Wat hiermee bedoeld wordt? De wastafel moet geen afzonderlijk onderdeel in de badkamer zijn. Eigenlijk moet de badkamer volledig in de badkamer opgenomen worden en daarmee een volwaardig onderdeel vormen. Om dát voor elkaar te krijgen, moet je de wastafel volledig afstemmen op de badkamer.

Stijl van je badkamer

Voor welke stijl heb jij gekozen? Ben je voor een moderne badkamer gegaan? Dan is het advies om ook voor een moderne wastafel te gaan. Als je voor een retro wastafel in een moderne badkamer kiest, creëer je niet het gewenste geheel.

Heb je voor een luxe badkamer gekozen? Dan zou de wastafel ook een luxe uitstraling moeten hebben. Een luxe wastafel kenmerkt zich door luxe materiaalgebruik en een luxe uitstraling.

Plaatsing van de wastafel

Je zou ook goed na moeten denken over de plaatsing van de wastafel. Op welke plek in je badkamer is voldoende ruimte voor de wastafel? En is dat ook een praktische plek ten opzichte van bijvoorbeeld de douche en het toilet? 

Ook kun je alvast een keuze maken tussen een staande of een hangende variant. Met name de hangende wastafels zijn in trek de afgelopen jaren.

Kleurstelling

Een wastafel moet qua kleurstelling ook bij de rest van de badkamer passen. Heb je bijvoorbeeld voor een donkere badkamer gekozen? Dan kun je voor een zwarte wastafel kiezen, maar je kunt ook voor een witte wastafel kiezen. Met een witte wastafel creëer je een bijzonder contrast in je badkamer. Absoluut de moeite waard om in een badkamerontwerp mee te nemen.

Materiaalgebruik

Heb je in je badkamer voor alleen maar luxe materialen gekozen? Dan zou je ook voor een luxe wastafel moeten kiezen. Zoals al eerder besproken, moet je het materiaal volledig op elkaar afstemmen. Uiteraard moet je hierbij ook goed naar je eigen wensen kijken. Het is tenslotte jouw badkamer.

Wastafelkraan

Niet alleen de wastafel is belangrijk, maar ook de bijbehorende wastafelkraan. Wat is de gewenste vorm van de kraan? In welke kleur moet de kraan uitgevoerd zijn? En van welk materiaal moet de kraan vervaardigd zijn? Ook dit zijn belangrijke vragen waar je goed op moet letten.

Praktisch gemak

Tot slot is het belangrijk om óók met het praktische gemak goed rekening te houden. Zorg ervoor dat de wastafel groot genoeg is en zorg ook voor de nodige opbergruimte. Mogelijk is een wastafel met kast de beste optie voor in je badkamer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken