Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke soorten riemen zijn er voor vrouwen?

Een riem of een ceintuur is een leuk en praktisch accessoire om jouw outfit op zijn plek te houden en te verfraaien. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er door de jaren heen heel wat verschillende types riemen op de markt zijn gekomen. Zeker voor vrouwen heb je vandaag de dag een ruime keuze. Je kunt ze kopen in tal van breedtes, lengtes, materialen en zelfs kleuren. Maar wat zijn nu de verschillende opties voor vrouwen? We zetten ze even op een rijtje!

De smalle riem

De smalle riem is een term die niet zozeer slaat op het materiaal of de functie maar wel op de breedte van de riem. Een smalle riem is een ideale riem om een outfit een extra accent te geven. Zeker als vrouw met een korte taille is een smal ceintuurtje een goed idee. 

De broekriem

De broekriem is de traditionele riem die nog steeds de functie uitoefent zoals hij bij de uitvinding ervan bedoeld was. De functie van de broekriem is om de broek op de juiste plaats te houden. Dit type riem draag je door de lusjes van een jeansbroek. Het grote verschil tussen de verschillende broeksriemen zit hem in de gesp en het materiaal. 

De heupriem

De heupriem is een riem die quasi uitsluitend door vrouwen gedragen wordt en, zoals de naam al zegt, rond de heupen gespannen wordt. De heupriem is een rond gesneden riem die in de regel vrij tot zeer breed is gemaakt. Het is een riem die vooral de scheiding tussen twee delen van een outfit aan moet tonen of bedoeld is om een te eentonig kleed te doorbreken. Het is dus een riem uit esthetische doeleinden.

De kettingriem

De kettingriem is een riem die je het best kunt beschrijven als een riem die de look van een halsketting heeft. Het is een sierriem die weinig tot geen praktische waarde heeft. Het is wel een zeer veelzijdig type riem en je kunt hem dragen in zowel de taille als op de heupen. 

De corset-riem

De corset-riem is een zeer brede riem die iets wegheeft van een corset. Het accent bij dit type riem ligt vooral op de taille en deze riem is bij uitstek geschikt voor vrouwen die een lange en een smalle taille hebben. Heb je een relatief grote buste? Dan is dit type riem misschien niet voor jou weggelegd. 

De elastische riem

De elastische riem is een type riem dat gemaakt is van rekbare stof. Dat betekent dat je niet te nauw moet letten op de juiste maat en dat dit type riem altijd goed zit als je hem draagt. Hierbij kan je ook nog kiezen voor een elastische riem zonder gesp. Een elastische riem zonder gesp is een radicaal andere look voor een riem en is ook nog eens zeer handig voor vrouwen die bijvoorbeeld zwanger zijn. Geen gedoe met druk moeten uitoefenen om de riem te sluiten. Geen gedoe met de gesp, geen gedoe met uren puzzelen om kleding toch op zijn plek te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken