Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke plant pas het beste bij mijn interieur?

Ben je op zoek naar interieurtips gericht op planten? Dan ben je aan het juiste adres!

Het kan lastig zijn om planten in verschillende kamers te plaatsen, omdat er zoveel keuze is. Toch moeten we blij zijn met alle opties, omdat we daardoor ons huis helemaal kunnen inrichten naar onze eigen smaak. In deze blog vertel ik je meer over bepaalde planten en leg je direct uit bij welke woonstijl ze passen. 

De prachtige kamerplant: philodendron

Als jouw interieur vooral bestaat uit strakke kleuren en je omschrijft de stijl voornamelijk als modern, stoer en strak, dan zijn verschillende soorten van de philodendron dé toevoeging aan jouw woning. De philodendron melanochrysum is een soort die zeer zeldzaam is, maar dat maakt hem wel weer origineel. De gouden tinten op de plant zorgen ervoor dat het interieur helemaal in lijn blijft met de stijl. Daarnaast kan de pot van de plant ook veel toevoegen aan de uitstraling. Heeft de bank bijvoorbeeld een grijze kleur? Kies dan voor een mat zwarte pot!

De populaire pannenkoekenplant 

De pannenkoekenplant is zeer geliefd onder de plantenliefhebbers. Dat komt voornamelijk, omdat deze plant een makkelijke kamerplant is om te verzorgen. Daarnaast valt de kamerplant op door haar prachtige muntbladeren. De officiële naam is: pilea, maar er zijn genoeg andere namen die gegeven worden aan deze plant. De pilea staat het liefst op een plek waar indirect licht schijnt. Wat je zeker weten niet moet doen is de plant plaatsen in direct zonlicht, want dan verbranden de bladeren. Deze bekende pannenkoekenplant past het best bij een romantische en klassieke woonstijl. Een tip: plaats de pilea in een pot die geweven is, dat geeft net die romantische touch aan de plant. 

De tropische plant: calathea 

De Calathea wordt ook wel de levende plan of pauwenplant genoemd. Ze zijn er in verschillende soorten en maten en ze hebben allemaal hun eigen uniek gekleurde bladeren. Calathea’s groeien in het algemeen niet erg snel, maar sommige soorten kunnen bijna wel een meter hoog worden. Deze plantsoort past perfect in de populaire Scandinavische woonstijl. Doordat de Scandinavische stijl redelijk eenvoudig is, past de pauwenplant juist goed in het interieur. Daarnaast zijn de meeste soorten relatief gemakkelijk te verzorgen, een win-winsituatie dus! De plant heeft redelijk wat zonlicht nodig, wees daarom niet bang als hij enige tijd in de zon staat. Juist in zonlicht komt de plant tot zijn recht. Zodra de calathea genoeg heeft gehad van de zon zal ze haar bladeren rechtrekken om de hoeveelheid licht te verminderen.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook