Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke haarkleur past bij mij?

Je wordt geboren met een bepaalde kleur haar maar kan dit natuurlijk zelf ook veranderen. Dit kan door gebruik te maken van een spoeling of te gaan voor haarverf.  Haarverf is over het algemeen permanenter en met een spoeling ben je er na een aantal douchebeurten weer vanaf.

Je kan er ook voor gaan om haarverf te gebruiken, dan hoef je hier wat minder vaak naar om te kijken. Natuurlijk kan je ook gewoon verven op het moment dat je even een andere kleur wil, een tintje donkerder of lichter of juist heel wat anders.

Bijna alles kan, maar welke haarkleur past bij je?


Ondertoon

Als je wil bepalen welke kleur haar je wil, is het handig om eerst te weten welke ondertoon jij in je huid hebt. Zo kan je een warm type zijn of een koel type, en het is handig om dit te weten. Om dit te kunnen bepalen kan je een aantal dingen doen. Je kan hierbij kijken naar jouw oogkleur of jaar jouw aders. Zijn jouw aders groen of blauw? Dat is al een groot verschil waarmee je de ondertoon zou kunnen ontdekken.

Daarnaast kan je kijken naar sieraden. Past goud of zilver beter bij je? Houd deze eens bij je gezicht en kijk en let op bij welke kleur sieraad jouw gezicht meer spreekt. Als je dit nu een vage term vindt, dan kan je kijken bij welke kleur jouw gezicht het meest egaal lijkt.

Hierdoor kan je uitvinden wat jouw ondertoon is. Een tip is om deze test te doen bij daglicht, zodat je geen invloed hebt van warm of koel licht en je een goede analyse probeert te maken.

Eigenlijk kan alles

Eigenlijk kan je alle haarkleuren rocken, zodra je maar kijkt naar de ondertoon van deze kleur. Zo heeft elke kleur een warme en een koele variant en is het goed om hierop te letten. Ook de juiste haarverf is erg belangrijk.

Een warme haarkleur past niet bij een koele ondertoon van je huid, dit zal ervoor zorgen dat je er bleekjes en ziekjes uit gaat zien. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus zorg voor de juiste ondertoon.

Dan kan je het eigenlijk zo gek niet bedenken maar het zal je goed staan en niet bleekjes maken. Zolang je hier maar rekening mee houdt.

Vraag advies aan anderen

Het is natuurlijk altijd handig om advies van andere mensen te vragen. Zo weet die ene kapper met jaren lange ervaring waarschijnlijk ontzettend goed wat er bij jou past.

Hij of zij heeft zo ontzettend veel mensen voorbij zien komen in hun carrière dat ze goed weten wat een succes is en wat niet. Vaak kunnen zij jou nieuwe inzichten geven en werken zij ook met het mengen van verschillende tinten.

Zo doen zij vaak niet één kleur in jouw haar, maar meerdere kleuren om een diepteverschil te krijgen en jouw haar dus meer diepte te geven.

Glamourista.nl: alle haarkleuren voor 2021!

Je kan natuurlijk ook aan vrienden en vriendinnen vragen wat zij denken dat jou staat en wat jou juist niet staat. Zij kennen jou en weten welke kleuren kleding je vaak vraagt en wat voor haartint daar dan juist bij past.

Zij kunnen je hier vaak wel een inzicht in geven. Je gaat eigenlijk nooit fout met een bruinige tint of een blonde tint met wat highlights. Dat kan bijna iedereen namelijk rocken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook