Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke elektrische fiets oplader heb jij nodig?

De elektrische fiets is naast de klassieke fiets tegenwoordig een heel normaal verschijnsel in het Nederlandse straatbeeld. Een elektrische fiets laad je op door middel van een accu en elektriciteit. Wanneer de accu is volgeladen, ben je in staat om een bepaalt aantal kilometers elektrisch te fietsen. Dit kan per fiets verschillen en is afhankelijk van het vermogen van de accu. 

Koop je een elektrische fiets? Dan zit hier standaard een oplader bij om de accu vol te laden. Maar het is een feit dat een oplader niet levenslang meegaat. Na enkele jaren is vervanging wellicht nodig. Daarnaast is het erg handig om altijd een reserve oplader voor de elektrische fiets achter de hand te hebben. Welke elektrische fiets oplader heb je nodig en waar let je op bij de aanschaf van een oplader voor de elektrische fiets?

Moet je altijd een elektrische fiets oplader van hetzelfde merk hebben?

Veel mensen denken dat het merk van de elektrische oplader altijd hetzelfde moet zijn als het merk van de elektrische fiets. Natuurlijk is dit een pluspunt, want je hoeft je over de specificaties en de veiligheid geen zorgen te maken. De oplader en de fiets passen dan uitstekend bij elkaar. 

Maar er zijn ook universele elektrische fiets opladers verkrijgbaar, die passen bij veel verschillende merken. Soms is het lastig om aan een oplader voor een specifiek merk te komen. Dan is het handig dat je altijd kunt kiezen voor een universele elektrische oplader. Wel is het zo dat de specificaties van een universele oplader overeen moeten komen met de oplader van het specifieke merk. 

De elektrische fiets opladers van KNAAP

Heb je ze al eens gezien, die hippe elektrische stadsfietsen van KNAAP? KNAAP is een jong Nederlands merk, dat het doel heeft om het klassieke Nederlandse straatbeeld te veranderen met een hippe stadsfiets. De fietsen van KNAAP vallen zeker op doordat ze lager zijn en erg brede banden hebben. Voor gebruik in de stad zijn deze elektrische fietsen erg comfortabel en bovendien zit er een prima accu in de fiets. 

Deze accu wordt uiteraard opgeladen door een KNAAP elektrische oplader met de naam GO SOLID! GO SOLID! biedt zeer hoogwaardige opladers aan met een standaard output van 54.6 Volt en een capaciteit van 3 Ampère. De Go SOLID! opladers werken uitstekend samen met de accu´s in de KNAAP fietsen. Heb jij een ander merk en voldoet de accu aan dezelfde eisen? Ook dan kun je een GO SOLID! oplader voor jouw fiets bestellen.

Waar let je op bij de aanschaf van een elektrische fiets oplader?

Het belangrijkste waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische oplader voor de elektrische fiets, is het voltage en het aantal ampère. Het voltage geeft het vermogen weer. Het voltage van de oplader moet overeenkomen met het voltage van de accu. Houd altijd het voltage aan van je oude elektrische oplader, dan weet je dat je goed zit. 

Het aantal ampère geeft aan hoe snel de accu wordt opgeladen. Hoe hoger het aantal ampère, des te sneller is de accu vol. Het is mogelijk om een hoger ampère te kiezen, zonder dat de accu hier schade van ondervindt. Het voordeel hiervan, is dat de accu sneller volgeladen is en je minder lang hoeft te wachten om weer op de fiets te stappen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken