Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welke douche designs zijn er allemaal?

Is het voor jou ook tijd voor een nieuwe mooie douche en ben je benieuwd naar welke douche designs erallemaal op de markt zijn? Lees dit artikel dan snel verder, want hier vertellen wij jou kort en bondig welke prachtige ontwerpen er allemaal beschikbaar zijn.

Douchecabine

De meest populaire douche is een douchecabine en dat is niet zonder reden, want een cabine is praktisch en ziet er ook nog eens erg stijlvol uit in jouw badkamer. Bovendien neemt een douchecabine erg weinig ruimte in beslag en is hierdoor ideaal voor kleine badkamers.

Meestal kiezen mensen voor een vierkante douchecabine met douchebak die gesloten deuren heeft. Je kunt dan kiezen uit draaideuren of uit schuifdeuren. Koop schuifdeuren als je erg weinig ruimte hebt, want draaideuren hebben een extra draaicirkel nodig om ze open te kunnen doen. Een cabine zonder deur is ook mogelijk voor de personen die een ruimtelijk gevoel willen hebben tijdens het douchen.

Voor de mensen die een douchebak niet mooi vinden, zijn er douchecabines zonder bak die je direct op jouw eigen tegelvloer kunt plaatsen. Zo krijg je die mooie moderne strakke look in jouw badkamer! De huidige tegelvloer moet dan wel beschikken over een afvoerputje in de vloer.

Als je niet zeker weet welk douche design voor jou het beste geschikt is, kies dan altijd voor een douchecabine kopen. Met dit type weet je namelijk zeker dat je goed zit.

Inloopdouche

Een inloopdouche is een ontwerp dat tegenwoordig steeds vaker gekozen wordt door kopers. En dat is niet zonder reden, want inloopdouches geven jou namelijk veel ruimte tijdens het wassen en het ziet er ook nog eens mooi en luxueus uit. In een standaard gesloten douchecabine kunnen sommige mensen namelijk nog wel eens een benauwend gevoel krijgen.

Een ander groot voordeel van inloopdouches is dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Zo hoef jij je niet druk te maken over het in goede staat houden van jouw nieuwe douche.

Inloopdouches hebben verder als groot voordeel dat je de afmetingen zelf kunt bepalen. Zo kun je de ideale douche creëren voor jouw badkamer en zit je niet vast aan de standaardmaten die bij douchecabines meestal wel het geval zijn.

De zijwanden zijn tot slot bijna altijd gemaakt van glas en zijn in meerdere kleuren te verkrijgen. Ook heeft het glas een antikalk laag, zodat kalkaanslag veel minder kans krijgt op jouw prachtige zijwand. Zo zal jouw douche er altijd fris en fruitig uit blijven zien!

Douchewand kopen

Een douchewand kopen doe je als je een inloopdouche in jouw badkamer wilt gaan maken. De douchewand wordt dan namelijk de zijwand van de douche die ervoor zorgt dat het water niet overal naartoe spettert. Bovendien is een douchewand snel & gemakkelijk te bevestigen.

Deze wanden zijn gemaakt van veiligheidsglas. Zo kun je altijd veilig gaan douchen en hoef je niet bang te zijn dat jij jouzelf gaat blesseren.

De wanden zijn tot slot in vele kleuren verkrijgbaar. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit helder glas of matglas. Maar ook rookglas, melkglas en gesatineerd glas behoren tot de mogelijkheden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook