Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Welk risico loop je zonder goede brommerverzekering

Je hebt maanden lang gespaard en een mooi bedrag op je rekening staan. Al die maanden heb je zitten scrollen op het internet, op zoek naar die ene brommer van je dromen. Vandaag is de dag! Je gaat hem eindelijk kopen. In al je enthousiasme heb je niet gedacht aan de zaken die je moet regelen om de weg op te kunnen met je nieuwe brommer. Dat is ook logisch, want de brommer uitzoeken is veel leuker! Maar zodra je de weg op wil met een voertuig, moet hij volgens de wet wel verzekerd zijn.

Wanneer moet je brommer verzekerd zijn?

Op de dag dat je een voertuig koopt, moet je ook een verzekering in laten gaan. Hierbij is een minimale WA-verzekering verplicht. Je kunt de verzekering een aantal dagen van tevoren regelen en op de juiste datum in laten gaan of je kunt op het moment van aankopen bellen om je verzekering te regelen. Het is dus slim om voor je aankoop al verschillende verzekeringen te vergelijken!

Risico’s rijden zonder verzekering

Ga je op pad zonder een verzekering af te sluiten? Dan kun je hier een fikse boete voor krijgen! Bovendien moet je daarnaast ook nog betalen voor eventuele schade die je aanricht. Kosten kunnen oplopen tot duizenden euro’s. De politie kan naar aanleiding van jouw kenteken zien of je verzekerd bent voor de brommer.

Rijden met een WA-verzekering

De minimale verzekering is dus een WA-verzekering. Deze verzekering verzekert je tegen schade die je eventueel bij iemand anders aanricht. Jouw eigen schade moet je dan dus zelf betalen. Heb je een nieuwe scooter of heeft hij voor jou veel geld gekocht? Dan doe je er goed aan om hem allrisk te verzekeren. Hiermee verzeker je namelijk ook de schade die je jezelf aan doet of in gevallen van bijvoorbeeld diefstal, schade door weersinvloeden enzovoort. Hiermee weet je dus zeker dat je niet voor onbetaalbare kosten komt te staan!

Brommer op naam van ouders

Het lijkt aantrekkelijk om je brommer op de naam van je ouders te zetten omdat ze al schadevrije jaren hebben. Echter, als de verzekering er achter komt dat jij de regelmatige bestuurder bent, dan pleeg je in principe verzekeringsfraude. Dit kan grote gevolgen hebben voor je toekomstige verzekeringen. Je kunt dus beter zelf beginnen met schadevrije jaren op te bouwen. Wist je dat bij sommige verzekeraars je je schadevrije brommer jaren mee kunt nemen naar je auto verzekering?

Waar verzekeren?

Je kunt uit verschillende verzekeringsmaatschappijen kiezen. De meeste mensen kiezen voor Centraal Beheer, Univé of InShared. Neem goed de tijd om verschillende verzekeringen te vergelijken zodat je zeker de weg op kunt met je prachtige nieuwe brommer! Let bij het uitzoeken dus niet alleen op de prijs, maar lees je ook in over de voorwaarden. Deze kunnen namelijk erg verschillen en het is belangrijk dat ze precies op je wensen aan sluiten.

Afsluiten

Een brommer verzekeren doe je gemakkelijk online of via de telefoon en is meestal binnen enkele minuten geregeld. Je hebt hiervoor je rijbewijs informatie en informatie over je brommer nodig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook