Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat zijn leuke housewarming cadeaus?

Staat er binnenkort een housewarming op de planning? Dan is het natuurlijk gebruikelijk om een leuk cadeau mee te brengen! Van een heel persoonlijk cadeau tot een meer algemeen presentje, het is aan jou om te bepalen wat voor soort cadeau je wilt geven. Op zoek naar inspiratie? Lees dan snel verder.

Geprinte foto

Een mooi voorbeeld van een persoonlijk housewarming cadeau? Print een foto voor degene aan wie je het wilt geven, waarmee je een herinnering deelt. Een portretfoto of vakantiefoto: het kan van alles zijn. Het is prachtig om dit aan je beste vriend(in) te geven bijvoorbeeld, of iemand anders die dichtbij je staat. Geef de foto niet gewoon zo, maar doe er een mooie lijst omheen. Een fotolijst 50×70 is een goed formaat, zo kan de foto een leuk plekje krijgen in het nieuwe huis. Waar de foto te hangen komt, is natuurlijk door de ontvanger van het cadeau te bepalen. Het is in ieder geval een gezellig idee dat een bijzondere herinnering of een speciaal gezamenlijk moment zo een vast plekje krijgt in de woning.

Accessoires

Wil je niet per se een foto geven, maar staat het idee van wanddecoratie je wel aan? Er is in deze categorie natuurlijk nog meer om aan te denken. Accessoires zijn in ieder geval altijd welkom, want een nieuwe woning kan best nog wat kaal zijn aan het begin. Geef leuke posters, die een plekje aan de muur verdienen. Probeer de stijl goed in te schatten van degene aan wie je het geeft. Misschien ken je wel zijn of haar favoriete kleuren. Of denk juist in een thema: van architectuur tot natuur, van vintage tot abstract. Ook andere accessoires zijn geschikt om cadeau te doen. Denk aan een vaas, het liefst met een bos bloemen erin. Of ga voor een leuke plantenpot met een bijbehorende plant. Dat zorgt meteen voor sfeer in de nieuwe woning! Ook een beeldje of figuurtje valt al gauw in de smaak. Of denk juist aan kaarsen of geurstokjes, als sfeermakers in huis.

Keukenbenodigdheden

Wil je liever een wat meer praktisch cadeau geven? Denk dan aan keukenbenodigdheden – in de breedste zin van het woord. Zeker als iemand voor het eerst op zichzelf gaat wonen of een woning nog grotendeels opnieuw moet inrichten, zijn deze benodigdheden welkom. Pak uit met apparaten, van koffiezetapparaat tot blender. Het kan ook om een kleiner cadeautje gaan, zoals een druiprek voor de vaat of een peper- en zoutstel. Maar ook servies is mooi om te geven, zeker als je de stijl van de ontvanger kent. Ga voor een complete set of geef een paar leuke schaaltjes, het ligt maar net aan het type cadeau dat je in gedachten hebt. Een goede glazenset is nog zo’n goed voorbeeld: ga voor waterglazen of juist wijnglazen. Nog wat specialer zijn luxe cocktailglazen. Of ga voor een snij- of serveerplank, want ook dat komt van pas.

Tuincadeau

Zit er een tuin of balkon bij de nieuwe woning? Dan is het tot slot een idee om aan een tuincadeau te denken. Grote kans dat er nog tuinmeubilair nodig is, mocht je uit willen pakken met het cadeau. Accessoires voor de tuinmeubels zijn een wat toegankelijker cadeau, zoals kussentjes of een plaid. Of geef een boompje of buitenplant. Plantenpotten, tuingereedschap of een gieter: er is genoeg om aan te denken.

Probeer het housewarming cadeau zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van de ontvanger. Zeker als je hem of haar een beetje kent, weet je wat er welkom is en wat de gewenste stijl van het cadeau is. Kom je er toch niet uit? Vraag dan gewoon wat er nog op het verlanglijstje staat: zo geef je in ieder geval iets dat in de smaak valt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook