Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat zijn de effecten van een verzwaringsdeken?

Een goede nachtrust is onwijs belangrijk. Slaap is een van de meest onderschatte elementen van het leven, maar je merkt het gelijk als je een nachtje niet goed hebt geslapen. Dankzij slaap heb jij voldoende energie, en kan je je batterij weer helemaal opladen. Daarnaast kan je je stressniveau aanzienlijk verlagen als je elke nacht goed slaapt, en dat komt je algemene gezondheid ten goede.

Dankzij een goede nachtrust verbetert ook je stofwisseling en spijsvertering, dus je zal merken dat je op den duur beter in je vel komt te zitten. En een andere prettige bijkomstigheid is dat minder kans op chronische aandoeningen hebt, dus er zitten eigenlijk alleen maar voordelen verbonden aan een langere en betere vorm van slaap. Maar, hoe kan je er eigenlijk voor zorgen dat je ’s nachts beter slaapt? Dat is heel simpel: koop een verzwaringsdeken! Maar, waar kan een verzwaringsdeken allemaal voor zorgen? Dat lees je hier!

Heerlijk veilig gevoel 

Allereerst zorgt een verzwaringsdeken dat je je veilig voelt in je bed. Als je je veilig voelt, slaap je vaak ook beter, omdat je niet afgeleid raakt door potentiĆ«le enge dingen. Je bent minder alert en juist meer relaxed, iets wat belangrijk is om een lange en goede nacht door te maken. Je krijgt een veilig en geborgen gevoel van het liggen onder een verzwaarde deken, je voelt je weer even een jong kindje dat door zijn moeder wordt ingestopt. Je zal merken dat je minder paniek en rusteloosheid in je hoofd hebt dankzij de verzwaarde deken. Alle negatieve gedachten vloeien langzaam je lichaam uit. Ideaal als je vaker last hebt van mentale problemen, of als je tijdens de nachten vaak ligt te malen of te piekeren.

Slapen als een roosje 

Een zwaartedeken zorgt niet alleen voor een geborgen gevoel, ook jij kan heerlijk slapen onder zo’n zwaartedeken. Zo’n verzwaarde deken zorgt voor een milde vorm van druk, en dat heeft een soort pijnstillend effect. Als je dus last hebt van rusteloze benen, of van een verstikkend gevoel dan kan zo’n verzwaarde deken enorm veel verschil maken. Jij hoeft niet bang te zijn voor slapeloze nachten, of om nachtenlang wakker te liggen. Dankzij zo’n verzwaarde deken slaap jij als een roosje, iedere nacht!

Hormonen krijgen een boost 

Niet alleen je lichaam zelf profiteert van zo’n verzwaarde deken, ook jouw hormoonspiegel wordt heel blij van zo’n zware deken bovenop je lichaam. Het zorgt er namelijk voor dat het stresshormoon cortisol laag blijft qua aantallen, maar dat het gelukshormons serotonine wordt verhoogd. Je zal merken dat je lekkerder in je vel zit, en dat je gewoon veel blijer bent. Je kan eenvoudiger gelukkig worden van de kleine dingen in het leven. Daarnaast kan je lichaam veel gemakkelijker ontspannen, en gaat het aanmaken van het slaaphormoon melatonine een stuk eenvoudiger dan voorheen. Je zal merken dat je s’ ochtends enorm uitgerust wakker wordt, en dat je energie voor tien hebt. Die dag kan jij met gemak aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken