Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat voor effect heeft kratom op je lichaam en geest?

Kratom is de naam van een boom uit de koffiefamilie afkomstig uit Zuidoost-Azië. Ook bekend als mitragyna speciosa, wordt het gekweekt in Thailand, Maleisië en Indonesië. De bladeren worden gedroogd en gebruikt om thee van te maken of ingekapseld en verkocht als supplement. Kratombladeren kunnen ook als tabak worden gerookt.

Je kunt kratombladeren, -poeder en -capsules vinden in sommige natuurvoedingswinkels, vape-winkels en online speciaalzaken. De meest voorkomende toepassingen ervan zijn pijn, depressie en verslaving aan opioïden te verlichten. De twee meest actieve stoffen in kratom, mitragynine en 7-hydroxymitragynine, werken op opioïde receptoren, maar met minder bijwerkingen.

Kratom wordt al honderden jaren in Azië gebruikt als een natuurlijk huismiddeltje. Traditioneel wordt het gebruikt voor de behandeling van:

  • Vermoeidheid
  • Pijn
  • Diarree
  • Spierkrampen

Hoewel de moderne wetenschap deze en andere beweringen over traditionele geneeskunde heeft ondersteund, is er echter veel meer onderzoek nodig. Wil je kratom kopen? Lees hieronder dan wat voor effect dit kan hebben op je lichaam en geest.

Gezondheidsvoordelen

Onderzoek heeft verschillende potentiële gezondheidsvoordelen gevonden voor het gebruik van kratom:

Libido-verbetering

Kratom is onderzocht als een mogelijk supplement voor seksuele verbetering. Onderzoekers onderzochten verschillende klinische onderzoeken en rapporteerden bevindingen met betrekking tot de lustopwekkende effecten van kratom. Ze concludeerden dat kratom een effectieve, op planten gebaseerde seksuele versterker is.

Pijnstilling

Kratom wordt geleverd in drie verschillende soorten, die allemaal effectieve pijnstillers zijn. Witte ader-, groene ader- en rode adervariëteiten bieden pijnverlichting door zich te hechten aan opioïde-receptoren. Eén verbinding die in kratom wordt aangetroffen, 7-hydroxymitragynine, is 13 keer krachtiger dan morfine.

Hoewel kratom zich richt op opioïde receptoren zoals morfine en codeïne, wordt het beschouwd als een atypische opioïde. Kratom inactiveert selectief specifieke signalen, wat de meer aanvaardbare bijwerkingen kan verklaren in vergelijking met typische opioïden.

Stemming verhogend

Kratom heeft veel stemming verhogende effecten. Uit rapporten blijkt dat kratom een effectieve behandeling is voor opioïdenverslaving. Het is bewezen dat het de ontwenningsverschijnselen van morfine en ethanol helpt verlichten.

Andere studies tonen aan dat kratom potentieel heeft als antidepressivum en als hongeronderdrukker. In een dierstudie hebben onderzoekers vastgesteld dat kratom de corticosteronspiegels bij muizen verlaagt. Verhoogde corticosteronspiegels zijn geassocieerd met depressie.

In een ander onderzoek met ratten onderdrukte kratom-suppletie de honger door de hypothalamus te remmen, het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor eetlust en onbedwingbare trek. Er is meer onderzoek bij mensen nodig om te onderzoeken of kratom vergelijkbare effecten heeft. Wil je kratom kopen neem dan bovenstaande zaken in acht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook