Full Width Featured Image With Sidebar

Overal zie je het in de winkels liggen: kleine vrolijke rolletjes tape, vaak met zijn drieën of vijven in een gekleurd doosje. Deze speciale tape heet washi tape. Je kan het natuurlijk gebruiken om cadeautjes in te pakken, maar door de kleurige prints heeft het nog veel meer functies en mogelijkheden. Waar komt het vandaan? Waar kun je het voor gebruiken? En waar kan je washi tape kopen?

Sushi of washi?

De naam geeft al een duidelijke hint over de afkomst. Waarschijnlijk heb je het goed gegokt: washi tape is inderdaad Japans! Het is een soort maskeertape van bijvoorbeeld rijstpapier, maar ook andere natuurlijke vezels. Dit is per fabrikant verschillend. Gelukkig is het niet alleen in Japan te koop, maar ook in allerlei (online) winkels in Nederland. Daarover later meer, want de belangrijkste vraag is uiteraard: wat kun je er eigenlijk mee?

Washi tape is te koop in allerlei prints en kleuren: van simpele witte tape met subtiele grijze lijnen tot vrolijke rollen in de gekste dierenpatronen. Dat, naast zijn relatief goedkope prijs, maakt het voor iedereen die wel in is voor een beetje creativiteit geschikt.

Van alle markten thuis

Ben je naast creatief ook georganiseerd en hou je een agenda of journal bij? Dan kan je washi tape heel goed inzetten om afscheidingen te maken of belangrijke dingen te markeren, maar ook om haast patchwork-achtige kunstwerken te creëren. Toch een foutje gemaakt? Dat is gelukkig geen enkel probleem, want de tape is gemakkelijk te verwijderen en opnieuw aan te brengen zonder restjes achter te laten. Ook kan je het makkelijk scheuren maar is het toch sterk.

Verder kan je het ook inzetten om alledaagse voorwerpen te versieren. Toetsenborden zijn over het algemeen maar alledaags zwart of grijs: maak het een feestje om thuis of op kantoor te werken door washi tape aan te brengen op de spatiebalk of de enter-toets. Het is tevens praktisch in te zetten: schrijf er bijvoorbeeld op waar al die kabels bij je computer of laptop bij horen en plak dat om de kabel heen. De saaie jaloezieën in de kinderkamer transformeer je ook binnen de kortste keren voor een lage prijs tot vrolijke raamdecoratie.
Een cadeautje voor een vriendin of zus wordt uniek met washi tape: denk aan een gepersonaliseerd notitieblok of een leuke vaas met felle tape langs de bovenzijde. Of maak eens je eigen wenskaarten of inpakpapier. En die prikkers op een verjaardag? Even een stukje tape eromheen plakken en er een hoekje uitknippen voor een vrolijk vlaggetje.

Waar is het te koop?

In veel winkels kan je washi tape kopen. Het is echter wel zo dat niet alle washi tape van even goede kwaliteit is: soms scheurt het moeizaam of zijn de prints niet mooi afgewerkt. Wil je verzekerd zijn van sterke tape met mooie en gedetailleerde prints, neem dan eens een kijkje op bulletjournalkopen.nl. Er zijn meer dan 150 verschillende soorten tape te koop waar zeker iets tussen zit wat bij jouw smaak past!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook