Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is Padel? Dit is alles wat je moet weten in 2023!

Steeds populairdere sport

Padel is een sport waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Toch is het een sport die steeds populairder wordt in Nederland. In andere landen, zoals Spanje, is deze racketsport inmiddels het populairst. Maar wat is het precies, hoe speel je het en wat heb je ervoor nodig?

Mix tussen tennis en squash

Je kan padel zien als een mix tussen squash en tennis. Het wordt vaak met vier spelers gespeeld en er dient een bal over een net geslagen te worden. Geen een spel is hetzelfde en de bal kan onverwachts uit de hoek komen aangezien de bal via een van de wanden of het hekwerk geslagen kan worden.  

Hekwerk en glas

De baan voor het beoefenen van deze sport is 20 bij 10 meter, iets kleiner dus dan van een tennisbaan. Bij de sport squash wordt het speelveld omheind door muren, bij padel door hekwerk en glas. Elk speelveld wordt gescheiden door een net en is daarnaast opgedeeld in een achterveld en twee servicevakken.

Hoe speel je padel? 

En wat zijn nou precies de spelregels van dit spel? Zoals eerder gezegd heeft padel veel weg van tennis, zo ook de spelregels. Je slaat de bal over het net en het moet in het vak van de tegenstander komen. Het serveren doe je daarentegen onderhands, wat bij tennis niet het geval is. Ook moet het eerst een keer stuiteren achter de servicelijn. Nog een verschil is dat je de bal na stuiteren eerst via de muur of wand mag laten komen voor je terug slaat. Terugslaan mag wederom via de muur.  

Degelijk racket

Als je voor het eerst deze racket- en balsport gaat spelen heb je degelijke materialen nodig. De padel rackets van DuoBakkersport.nl zijn kwalitatief goed en ook zijn ze beschikbaar in diverse prijsklassen. Daarnaast heb je voor deze sport speciale ballen nodig, welke erg lijken op een tennisbal. 

Organiseren van competities

Ook is er al sinds 2010 een Padelbond, dat zich bezighoudt met de organisatie van competities en daarnaast de verbreiding van deze sport in Nederland. De activiteiten die de Padelbond organiseert zijn non-profit en worden betaald uit giften (van leden) en sponsoring. Tevens zijn ze de Nederlandse vertegenwoordiger van de internationale Padelbond, de FIP.

Probeer padel ook eens uit!

Het spel is zo populair in Nederland, dat er al rond de 500 banen zijn in ons land op ruim 200 locaties. Kortom, genoeg gelegenheid voor jou om deze sport eens uit te proberen. Ook als je al wel eens tennis of squash speelt zal deze sport jou goed liggen. Of je het nou voor het eerst speelt of al een professional bent, de padel rackets van DuoBakkersport.nl zijn een must voor een potje padel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook