Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is een VPS? 3 Voordelen van het gebruik van een virtual private server!

Tegenwoordig beschikt bijna iedereen over een website. Of het nou voor jouw persoonlijke blog of bedrijf is; zonder een website wordt het lastig om succes te boeken online. En een goede website vereist ook uitstekende webhosting.

Wanneer jij op zoek bent naar goede webhosting, komen er allerlei termen voorbij waar jij misschien nooit eerder van hebt gehoord. Één van deze termen is een Virtual Private Server (VPS). In dit artikel leggen wij jouw precies uit wat VPS inhoudt. Daarnaast vertellen wij jou ook wat de drie grootste voordelen en één nadeel zijn van deze servers.

Wat is een server?

Eerst is het cruciaal om te weten wat een server is. Een server is een krachtige computer die alle bestanden en gegevens opslaat waaruit jouw website bestaat. Indien iemand in zijn webbrowser jouw domeinnaam opzoekt, begeleidt deze krachtige computer jouw website naar het scherm van de zoeker.

Het verschil tussen een normale server en een virtual private server

Bij een virtual private server is er een wezenlijk onderscheid te vinden vergeleken met een normale server. Bij een normale server wordt namelijk de server gedeeld met anderen. Dit betreft niet gevoelige data, maar het geheugen van de server. Wanneer andere websites geheugen nodig hebben, kan dit een impact op jouw website hebben.

Met een virtual private server deel je weliswaar nog steeds het geheugen van de server met anderen, maar kan alleen jij bij het specifieke geheugendeel. Jouw server is dus duidelijk afgeschermd van anderen.

Voordelen van een virtual private server

Er zijn enkele voordelen die het gebruik van een virtual private server biedt. Ten eerste is het een stuk voordeliger dan dedicated hosting. Daarnaast krijg jij nog steeds toegewijde bronnen voor jouw website, ook al ben jij niet de volledige eigenaar van een fysieke server. Ten derde kun jij jouw hosting gemakkelijker opschalen, vooral als jij een cloud-versie van een virtual private server neemt. Met dat willen wij zeggen dat jij jouw virtual private server eenvoudig kunt upgraden door alleen de digitale partitie aan te passen.

Het grootste nadeel

Het grootste nadeel van het gebruiken van een virtual private server, is dat jij geen complete controle hebt over de hardware van de server. Dit komt doordat de server door een extern bedrijf op een plek is opgeslagen waar jij onmogelijk bij kan. Dit zou je alleen kunnen oplossen door zelf een server aan te schaffen en nabij op te slaan.

In dit artikel hebben wij jou verteld wat een virtual private server (VPS) is. Daarnaast weet jij nu ook wat de voor- en nadelen zijn van het gebruiken van een virtual private server. Wij hopen jou voldoende over dit onderwerp geïnformeerd te hebben en wensen jou alvast veel succes met het selecteren van webhosting die het beste bij jou past.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook