Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat is een brace en waarvoor kun je het gebruiken?

Een brace ondersteunt je gewrichten, dus als je ergens last van hebt (bijvoorbeeld je knie), doe je er verstandig aan om een brace te dragen. Er zijn braces die je zo kunt kopen, maar als je veel last hebt is het verstandig als je een eerst naar een fysio gaat. Hij of zij kan dan advies geven. Welke braces er allemaal zijn en waarvoor ze dienen, leggen we hieronder uit in dit artikel.

Wat ís een brace precies?

Een brace ondersteunt je gewrichten en kan voor veel lichaamsdelen ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan je hand, knie, rug of schouder. Er zijn wel standaard braces te koop, maar om het beste resultaat te behalen kun je het beste een brace op maat laten maken. Op die manier kan deze jouw gewrichten optimaal ondersteunen. Sommige braces kun je het beste niet zo in de winkel kopen, maar sowieso laten aanmeten. Ik heb het dan over een schouderbrace. Het is namelijk belangrijk dat dit op jouw lichaam wordt afgesteld, zodat je op een correcte manier je dagelijkse dingen kunt uitoefenen zonder pijn. Als je pijn hebt, is het altijd verstandig om naar de huisarts of fysio te gaan, zodat zij kunnen kijken naar de oorzaak en vervolgens een oplossing kunnen zoeken. Je bent dan veel sneller van je pijn af dan wanneer je er maar mee rond blijft lopen. Daarnaast krijg je gerichte oefeningen van een fysio, waardoor je je gewrichten sterker maakt.

Wanneer moet je een brace gebruiken?

Een brace draag je om je gewrichten te ondersteunen. Als jij bij bepaalde activiteiten pijn hebt in je knie, is het verstandig om tijdens deze activiteiten een brace te dragen. De brace biedt dan ondersteuning, zodat je je knie niet forceert en het geen pijn doet. Als je klaar bent met de activiteit, kun je de brace weer af doen. Je hoeft namelijk niet de hele dag met zo’n brace te lopen. Het helpt ook als je wat meer rust neemt, zodat je je knie kunt ontlasten.

Welke soorten braces zijn er?

Er is bijna voor elk lichaamsdeel wel een brace, maar dit zijn de meest voorkomende: pols, knie, schouder en rug. Een rug brace wordt altijd op maat gemaakt, omdat je dit niet zo kant en klaar kunt kopen. Ieder lichaam is anders, dus daarvoor moet je echt naar de huisarts. Als je serieuze klachten hebt, moet je echt medische hulp zoeken en niet zelf aanmodderen. Dit kan serieuze gevolgen hebben en dit wil je voorkomen. Tijdens het aanmeten wordt gelet op de punten in jouw rug waar je de meeste ondersteuning kunt gebruiken. Op die manier haal je alles eruit, dit kan een kant en klare brace uit de winkel je niet bieden. Je rug is een van de belangrijkste onderdelen van je lichaam, behandel het goed!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken