Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat doet een letselschade advocaat bij een bedrijfsongeval?

Letselschade oplopen door een bedrijfsongeval is de nachtmerrie van ieder persoon. Het kan iedereen helaas overkomen en daarom is het belangrijk dat als dit gebeurt, je de juiste stappen onderneemt om zo goed mogelijk door dit proces heen te komen. Zo kun je bijvoorbeeld schadevergoeding eisen en iemand aansprakelijk stellen. Het is verstandig om in de situatie van letselschade door een bedrijfsongeval een letselschade advocaat in te schakelen. In dit artikel leggen we je uit wat een letselschade advocaat doet. 

Een letselschade advocaat inschakelen

Wanneer je slachtoffer bent van letselschade bij een bedrijfsongeval, is het belangrijk om de juiste juridische stappen te ondernemen. Een letselschade advocaat zorgt ervoor dat jouw proces van logboek bijhouden tot schadevergoeding en medische hulp in goed banen verloopt. Zo kun je zelf goed herstellen en een expert jouw zaak laten afhandelen. Er zitten namelijk flink wat haken en ogen aan dit proces: iets waar je wellicht zelf geen kennis in hebt of waar je je niet fit genoeg voor voelt. Het is het beste om dit zo snel mogelijk te regelen na het bedrijfsongeval.

Tips voor direct na het letselschade ongeval

Voordat je zover bent, willen we ook nog de volgende tips met je delen die je kunt opvolgen op het moment zelf dat het gebeurt. 

1. Schakel altijd medische hulp in

Ga direct naar een ziekenhuis of huisarts om jouw letsel te laten onderzoeken. Hoe eerder je je meldt, hoe beter. Zo kan een arts zien hoe ernstig jouw letsel is en dit vastleggen. Je kunt namelijk arbeidsongeschikt raken of een permanent letsel oplopen. Herstel staat altijd op nummer één! 

2. Houd een logboek bij

Voor jouw eigen belang en die van de schadeclaim is het handig om een logboek bij te houden. Waarschijnlijk zal jouw letselschade advocaat dit je ook vertellen, maar mocht je niet direct in contact komen is het verstandig om hier vast mee te beginnen. IN dit logboek verwerk je alle belangrijke elementen van jouw voorval: datum, tijd, aanwezigen, plaats van het ongeval, wat er is voorgevallen, het letsel, de bezoeken aan de arts en alle schadeposten die je hebt gemaakt. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken