Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer heb je een traplift nodig?

Wat is nu het juiste moment om een traplift op je trap te laten plaatsen? Wanneer lopen helemaal geen optie meer is, of in ieder geval traplopen niet meer te doen is? Of al veel eerder? Het juiste antwoord bestaat eigenlijk niet. Het is namelijk volledig afhankelijk van hoe jij de lift ziet. Is het een noodzakelijk hulpmiddel, of een comfortabele aanpassing aan je woning?

Als traplopen niet meer lukt

Woon je in een woning met een trap, en kun je deze niet meer zelfstandig gebruiken? Dan is het overduidelijk: daar moet iets aan gebeuren. Je kunt overwegen om te verhuizen naar een woning zonder trap, maar dat brengt veel gedoe en kosten met zich mee, en misschien wil je helemaal niet weg uit je bestaande huis, aan je oh zo geliefde buurtje. Een lift op de trap laten plaatsen is dan een betere manier om je toch weer makkelijk en veilig door het huis te laten bewegen.

Je ziet deze lift in dit geval echt als een noodzakelijk hulpmiddel. Als iets wat je nodig hebt om in je woning te kunnen blijven wonen. In veel gevallen kun je om die reden een beroep doen op de WMO. Deze regeling verloopt via de gemeente, en is verantwoordelijk voor aanpassingen of hulpmiddelen die mensen nodig hebben om zo goed mogelijk aan het leven deel te blijven nemen, ook als bewegen wat lastiger gaat. Een vergoeding krijg je pas als je het ├ęcht nodig hebt, dus in dit geval is het juiste moment om voor een lift op je trap te kiezen pas als je echt niet meer de trap kunt gebruiken.

Wanneer je op zoek bent naar extra comfort

Natuurlijk kunnen er ook heel andere redenen zijn om trapliften te laten plaatsen. Steeds meer mensen zien het als een comfortabele aanpassing aan hun woning, waar zij zo lang mogelijk plezier van willen hebben.

Het juiste moment om dan tot aanschaf (in dit geval krijg je uiteraard geen vergoeding via de WMO) over te gaan, is er eigenlijk niet. Er is niemand die bepaalt of jij wel of niet in aanmerking komt voor deze aanpassing, dus zelfs op je dertigste, en prima ter been, kun je er gewoon eentje laten plaatsen. Kijk voor meer informatie over het zelf aanschaffen van een traplift op https://handicare-trapliften.nl/. Voor de meeste mensen geldt echter dat zij pas tot aanschaf overgaan als traplopen op zijn minst een klein beetje lastiger begint te worden. Logisch; juist dan ga je je aan die trap irriteren, en sta je open voor manieren om hem niet steeds te hoeven gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken