Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarvoor heb je een ScanNCut Snijplotter nodig?

Een product wat de afgelopen jaren steeds vaker wordt gebruikt is een ScanNCut machine. Deze apparaten zijn zeer veelzijdig, zo kun je er bijvoorbeeld textiel mee bedrukken of graveren. Ook is het ideaal om zelfgemaakte tekeningen en ontwerpen in te scannen en deze uit te laten snijden door de machine. In deze blog zullen wij een kijkje nemen naar de verschillende mogelijkheden waar deze handige machines allemaal over beschikken!

Waar haal je een ScanNCut apparaat?

Doordat een ScanNCut een erg populair product is, is het aanbod groot. Het is echter wel aan te raden om je machine te kopen bij een betrouwbare partij. Hierbij is het belangrijk om te kiezen voor een partij waar je ook voor reparaties en onderhoud terechtkan. Zo zorg je ervoor dat je altijd een betrouwbare partij achter de rug hebt die ervoor kan zorgen dat je apparaat weer naar behoren werkt. 

Veel partijen voeren ook onderhoud en reparaties op locatie uit. Dit is ideaal, aangezien je dan niet de hele machine hoeft op te sturen of mee te nemen naar een winkel toe. Het is dus zeker aan te raden om je machine aan te schaffen bij een partij die ook reparaties en onderhoud op locatie uitvoert. 

Waarvoor kun je dit apparaat gebruiken?

Doordat een ScanNCut heel veelzijdig is, leggen we even uit waar je deze machine allemaal voor kan gebruiken. Deze apparaten kunnen bijvoorbeeld scannen, stempels maken, folie transfereren en graveren. 

Snijden

Zoals de naam al suggereert, kun je met een ScanNCut natuurlijk verschillende materialen snijden. Materialen als vinyl, karton, foam of papier zijn geen enkel probleem voor deze machine. 

Stempels maken

Met een ScanNCut is het erg makkelijk om stempels te maken. Je snijdt eenvoudig de stempels uit siliconen en plakt dit op een acrylblok. Doordat je zelf de stempels kunt ontwerpen ben je niet gelimiteerd aan bepaalde vormen. De mogelijkheden hierin zijn dus eindeloos!

Stickers maken

Eenvoudig je eigen ontwerpen op stickers printen is geen probleem met een ScanNCut apparaat. Deze stickers zijn geschikt voor bijvoorbeeld glas, papier of plastic. Met een ScanNCut heb je de mogelijkheid om eindeloos veel dingen te bedrukken of te graveren.

Waarom kiezen mensen voor een ScanNCut?

Er zijn veel mensen die kiezen voor het gebruik van een ScanNCut apparaat, omdat er geen computer nodig is om deze machine te bedienen. De machine is dus volledig stand-alone. Het mes waar de machine over beschikt is erg dun, waardoor zelfs hele dunne stoffen zeer netjes worden uitgesneden.

Een bijkomend voordeel van het gebruik van een ScanNCut machine, is dat er veel voorgeprogrammeerde ontwerpen zijn. Heeft u dus eventjes geen inspiratie? Maak dan een keuze uit alle voorgeprogrammeerde ontwerpen waarover deze machines beschikken!

Verder is het met een ScanNCut erg eenvoudig om te tekenen. Door je tekening in te scannen of een afbeelding in te scannen, snij je dit eenvoudig uit en zo snij je jouw ontwerp feilloos uit.

De werking van een ScanNCut

Nadat je het materiaal hebt ingescand, zorgt de ScanNCut ervoor dat de contouren van de en snijlijnen klaar zijn om het ontwerp uit te snijden. Ook is het mogelijk om een ontwerp in te scannen en deze op te slaan in het geheugen van het apparaat. Een ScanNCut maakt het scannen van afbeeldingen en deze direct uitsnijden hiervan zeer gebruiksvriendelijk, omdat je nog maar 1 machine hoeft te gebruiken.

Een ScanNCut is te gebruiken voor zowel beginners als mensen die al veel ervaring hebben met soortgelijke machines. Denk er goed om welke machine u aanschaft, aangezien er duidelijke verschillen zijn in de machines. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken