Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom mangohout in jouw interieur zou moeten

De laatste jaren zien we ontzettend veel woontrends die te maken hebben met de natuur en duurzaamheid. Dat is niet heel vreemd, want uit onderzoek van MilieuCentraal blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders sinds de coronacrisis duurzamer wil leven. Daar past een duurzaam interieur met natuurlijke materialen uiteraard heel goed bij.

Een van de materialen die absoluut niet mag ontbreken in het hedendaagse interieur is mangohout. Dit bijzondere materiaal betreft een exotische houtsoort en wordt vaak gebruikt voor het vervaardigen van unieke meubels zoals een buffetkast van mangohout of een tafel van dit stevige hout. In dit artikel lees je meer over wat mangohout precies is en waarom het ook echt een plekje in jouw inrichting verdient.

Wat is mangohout precies?

Wanneer je over een modern interieur beschikt, is de kans groot dat je minstens één meubel van hout in je woonkamer of slaapkamer hebt staan. Hout is een materiaal dat niet meer weg te denken is in huis. Het is tijdloos, multifunctioneel én het ziet er warm en stijlvol uit. Waar we eerder voornamelijk gebruik maakten van eikenhout is mangohout tegenwoordig ook een populair soort voor meubels zoals buffetkasten en tafels. Mangohout is afkomstig van de mangoboom, je weet wel: die heerlijke sappige vrucht. Het is een hardhoutsoort wat betekent dat mangohout ontzettend sterk en stevig is.

Mangohout wordt geproduceerd op verschillende plekken ter wereld. In eerste instantie was dat voornamelijk in India, maar tegenwoordig kan dat op alle plekken waar het tropisch warm is. In Europa vind je bijvoorbeeld allerlei mangoplantages in Spanje, maar het is ook mogelijk dat je meubels van mangohout beschikken over hout uit Indonesië of de Verenigde Staten. Dit wordt vrijwel altijd weergegeven bij de eigenschappen van een meubelstuk van mangohout, dus dat is wel interessant om op te letten. Op dergelijke plantages wordt overigens niet alleen hout geproduceerd. Het hoofddoel is de productie van mango’s waarbij het hout een prettig bijproduct is.

Eigenschappen van mangohouten meubels

Mangohout heeft een heel kenmerkend uiterlijk en ziet er zelfs een beetje stoer en robuust uit. Dat komt omdat je bepaalde glooiingen en zelfs zaagsporen terug kunt zien op het hout. Dit overigens betekent niet dat het geheel niet goed is afgewerkt; dat hoort namelijk bij meubels van dergelijk hout. Mangohout is daarbij erg massief en heeft een hele warme goudgele kleur. Geen enkel meubelstuk van mangohout is hetzelfde, omdat men bij het produceren ervan het hout in een zo goed mogelijke staat wil behouden.

Dat betekent dat je knoesten, kleurverschil en diverse tinten kunt ontdekken in je meubelstuk van mangohout. Maar: dat is juist wat zo’n item, zoals een buffetkast van mangohout, bijzonder maakt. Niemand anders heeft exact die kast die jij hebt van dit materiaal. Dat maakt zo’n meubelstuk des te unieker. Wat extra mooi meegenomen is, is dat mangohout duurzaam is. Dat komt omdat de bomen worden geplant voor mangoproductie waarbij het hout een ‘bijproduct’ is. Zodra de boom oud is, wordt hij gekapt en naar de houtfabriek gebracht. Er komt vervolgens een nieuwe mangoboom in de plaats.

Zo combineer je mangohouten meubels in je huis

Nu vraag je je misschien af in wat voor soort interieur in huis mangohouten meubels passen. Zo’n robuust uiterlijk is immers niet voor iedere inrichting gemaakt… toch? Het zal je verbazen binnen welke stijlen dergelijk hout zoal past. Natuurlijk is het de ideale toevoeging aan een industriële look waarbij veel gebruik wordt gemaakt van staal, donkere kleuren, stoere stoffen en strakke afwerking. Maar: mangohouten meubels zoals een mangohouten buffetkast passen eigenlijk in ieder soort interieur. Hoe dat kan? Simpel: door het warme karakter van het hout.

Mangohout heeft namelijk zo’n mooie warme kleur dat het ook heel goed past bij een landelijk interieur of een meer moderne inrichting. Daarbij zijn er zoveel verschillende soorten meubels van dit hout te vinden dat je het helemaal zo aan kunt pakken zoals je dat zelf zou willen. Naast grote meubels zoals een tafel of buffetkast van mangohout kun je natuurlijk gaan voor kleine kastjes of een bijzettafel van dit mooie hout. En zoek je een goed materiaal om mangohout mee te combineren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van een combinatie met zwart staal, aluminium of andere stoere materialen. Je kunt ontzettend veel met mangohout. Ga voor inspiratie voor mangohout meubelen naar https://www.gigameubel.nl/kasten/buffetkast/mangohout

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook