Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waarom een professionele kluis installeren in je woning?

Iedereen heeft waardevolle spullen in huis. Denk aan geld, sieraden, laptops en documenten. Het is belangrijk om deze spullen zo goed mogelijk te beschermen. Stop ze in een kluis! Er wordt vaak gedacht dat een kluis in huis niet noodzakelijk is, maar het heeft juist grote voordelen. Met name als je voor een goede, gecertificeerde kluis kiest. Dít zijn de redenen om voor een kluis te kiezen.

Kluis tegen inbraak

Uiteraard hoop je een inbraak in je woning nooit mee te maken. Maar je zult absoluut niet de eerste zijn die het overkomt. Met name als je zelf niet thuis bent, in een vakantieperiode bijvoorbeeld, nemen veel inbrekers de tijd om alle kastjes en lades open te trekken. Je kunt al je spullen van waarde kwijt zijn. Als je deze waardevolle spullen echter in kluizen stopt, komen de inbrekers hier niet zomaar bij. Kies voor een geankerde kluis, zodat niet de hele kluis kan worden meegenomen. Ga verder voor een gecertificeerde kluis die minder snel kan worden opengebroken. Als je voor een te eenvoudig design kiest, zijn je spullen helaas nog altijd niet veilig. Maar als je voor kwaliteit kiest, is dat wel het geval.

Kluis tegen brand

Naast kluizen tegen inbraak zijn er ook kluizen tegen brand te vinden. Dit kan los van elkaar staan, of juist worden gecombineerd. Met een kluis die werkt tegen inbraak én tegen brand kies je voor een optimale bescherming van je spullen. Ook hier is het certificaat weer belangrijk, dat de kwaliteit van de kluis aangeeft. Brandwerende kluizen zijn van een speciaal materiaal gemaakt, waar vuur en hitte niet doorheen komen. Zo kun je je spullen hier veilig in opslaan.

Veilig gevoel

Stel je maakt nooit in je leven een inbraak of brand mee: dan heb je natuurlijk geluk! Je kunt dan stellen dat je de kluis voor niks in huis hebt, maar dat is eigenlijk niet helemaal het geval. Het bewaren van je spullen in een kluis brengt namelijk een veilig gevoel, zeker als je voor brandwerende kluizen kiest. Je hoeft je minder druk te maken als je op reis gaat, of als je met de feestdagen de deur uit bent. Dat stukje rust is ook absoluut iets waard, zeker als je nu vaak bang bent dat er iets gebeurt met je spullen.

Meer privacy

Een kluis in huis kan ook meer privacy bieden. Misschien vind je het geen prettig idee dat iedereen zomaar in jouw documenten kan rondneuzen, als je ze gewoon in de woon- of werkkamer opslaat. In een kluis kun je documenten beter voor jezelf houden.

Netjes opbergen

Tot slot is een kluis een ideale plek om je belangrijkste spullen netjes op te bergen. Je kunt het zien als een centrale plek, waarbij je een keuze moet maken wat je wel en niet bewaart. De spullen zouden anders wellicht overal en nergens rondslingeren, wat maakt dat je de boel kunt kwijtraken. Het laatste voordeel is dus dat een kluis orde en structuur brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook