Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van verf? 3 tips!

Je gaat bepaalde ruimtes onder handen nemen door ze opnieuw te schilderen. Maar wat is nu de beste verf? In dit artikel drie zaken waarop je moet letten bij het kopen van verf.

Het aanbrengen van grondverf

Het kopen van goede verf begint met grondverf. Grondverf zorgt voor een goede basis voor de uiteindelijke verf die je aanbrengt, want hierdoor hecht de verf beter. Grondverf wordt vaak gebruikt voor hout, maar er ook speciale grondverf die je kunt aanbrengen op binnenmuren. Zo hoef je uiteindelijk ook minder verf te gebruiken, wat ook weer in de kosten scheelt.

Grondverf op een muur is voornamelijk nuttig wanneer je een donkere muur met een lichtere kleur overschildert. Mocht je houten vloeren of andere houten items willen aflakken, dan kun je ook het beste eerst grondverf gebruiken. De merken Trae Lyx en Trimetal hebben houten (grond)verf in het assortiment van professionele kwaliteit. Het gebruik van verf van deze merken zorgt dus altijd voor een geweldig resultaat!

Hout verven

Na het aanbrengen van speciale grondverf van hout, kun je kiezen uit acrylverf of alkydverf. Je kunt daarnaast ook kiezen uit matte, glanzende of hoogglanzende lak. Hoe glanzend de lak is maakt niets uit voor de kwaliteit, dus deze keuze is voornamelijk een kwestie van smaak. Er zit wel een verschil tussen acrylverf en alkydverf.

Voor houten meubels die buiten gebruikt worden is het verstandig om te kiezen voor alkydverf, want dit dekt goed en droogt snel. Deze verf wordt ook vaak door schilders gebruikt, omdat het sneller een glad resultaat geeft.

Acrylverf is verf op waterbasis en daarom uitermate geschikt om in binnenruimtes aan te brengen. Deze verf dekt minder goed, dus moet je eerst het hout goed schuren voordat je de grondverf en verf aanbrengt. De voordelen van acrylverf zijn dat ze beter zijn voor je gezondheid en het milieu. Trimetal verf of Trae Lyx hebben beide zowel acrylverf als alkydverf in het assortiment, genoeg keuze dus! Ze hebben ook speciale houtverf voor houten vloeren.

Een muur verven

Voor het verven van een muur is het belangrijk om een goede kwaliteit verf te kopen en deze aan te brengen volgens de instructies op de verpakking. Muurverf is vaak op waterbasis, wat een groot voordeel is bij het aanbrengen. Het is minder schadelijk voor de gezondheid en wanneer je knoeit is het makkelijk weg te halen.

Een muur verven is minder specialistisch dan houtlakken. Het enige wat je hoeft te doen is alles goed afplakken, een goede verf uitkiezen en deze op de juiste manier aanbrengen. Je verft een muur het beste met een verfroller, voordat je de verf goed geroerd hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook

Stop met werken met je handen, tijd voor wat speeltjes!

Bekijken