Full Width Featured Image With Sidebar
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Waar moet je op letten bij het kopen van supplementen?

Supplementen zijn een toevoeging op je bestaande dieet. Ze kunnen bijvoorbeeld worden ingezet wanneer je doelen hebt op het gebied van afvallen, spieropbouw, energie of ontgifting. Supplementen zijn er in verschillende soorten en maten. Hierdoor weet men vaak niet wat nou het beste is. Het is aan te raden om niet zomaar suppletie te gaan innemen. Sommige combinaties kunnen namelijk gevaarlijke gevolgen met zich meebrengen. In dit artikel gaan we het hebben over waar je op moet letten bij het kopen van supplementen.

Combinaties

Ten eerste is het van belang om voorzichtig te zijn met bepaalde combinaties van verschillende supplementen of van supplementen en medicijnen. Zo is het aan te raden om calcium, ijzer en zink niet tegelijkertijd in te nemen. Deze micronutriënten maken namelijk gebruik van dezelfde hulpbronnen. Daarnaast is het ook heel belangrijk om op te passen met de combinatie van suppletie en medicijnen. Zo kan een combinatie van bloeddrukverlagende supplementen- en medicijnen ernstige gevolgen met zich meebrengen. Doe dus altijd eerst goed onderzoek voordat je begint met de inname van supplementen.

Zie het als een toevoeging

Daarnaast is het ook zeer belangrijk om supplementen enkel als toevoeging op je bestaande dieet te zien. Het is niet goed om voedsel te vervangen met suppletie. Het is dan ook aan te raden om zo veel mogelijk voedingsstoffen uit voedsel te halen. Is dit niet meer haalbaar voor je? Pas dan is kan het helpen om te beginnen met suppletie.

Supplementen en spieropbouw

Welke supplementen heb ik nodig voor spieropbouw? Het is een vraag die we geregeld voorbij zien komen.

Een veelvoorkomende reden voor mensen om te beginnen met supplementen, is dat ze meer spieropbouw wensen. Daarom gaan we in dit artikel wat dieper in op dat specifieke onderwerp. Net als met alle supplementen, is het namelijk ook bij supplementen voor spieropbouw wel zo verstandig om voorzichtig te zijn.

Welke supplementen heb ik nodig voor spieropbouw?

Veel sporters vragen zich af welke supplementen ze nodig hebben voor spieropbouw. Hiervoor is het ten eerste aan te raden om voldoende eiwitrijk voedsel te eten. Haal je hier toch niet genoeg proteïne uit? Dan kun je je dieet aanvullen met eiwitshakes of repen. Verder kun je ook overwegen om je spieropbouw verder te verbeteren met behulp van creatine.

Pre workout

Een andere manier om je spieropbouw te verbeteren, is het verbeteren van je workouts. Zoek je suppletie om je workouts te verbeteren? Dan kun je misschien eens voorzichtig met pre workout experimenteren. Is pre workout slecht voor je? In sommige gevallen wel. Vooral bij langdurig gebruik van pre workout. Zo kan het leiden tot dehydratie, hartproblemen en energieklachten. Het is daarom aan te raden om te allen tijde voorzichtig te zijn met pre workout en een verantwoord gebruik te handhaven.

Conclusie

We kunnen wel stellen dat het belangrijk is om voorzichtig te zijn met suppletie. Dat geldt eigenlijk wel voor alles dat je in je lichaam stopt. Sommige suppletie is ongevaarlijk, met andere suppletie moet je echt oppassen. Doe daarom altijd goed onderzoek voordat je begint met supplementen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Andere bekeken ook